E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7764
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Pirmklasnieku vecākiem papildu brīvdiena nav paredzēta

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. augustā, 2015
marika

Vai 1.septembris pienākas kādam no vecākiem brīvs, ja ir pirmklasnieks? Zinu, ka nāk klāt pie atvaļinājuma viena diena, ja ir nepilngadīgs, bet kā ir ar pirmklasniekiem?

A
atbild:
14. augustā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likums neparedz papildatvaļinājumu vecākiem sava pirmklasnieka pirmajā skolas dienā.  Šogad likumā ieviesa normu par vienu apmaksātu papildatvaļinājuma dienu darbiniekam, kam ir bērns līdz 14 gadiem. Vecāki to var izmantot pēc saviem ieskatiem un vajadzības, arī pirmajai skolas dienai.

Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt citus gadījumus, kad darbiniekam piešķirams ikgadējais apmaksātais papildatvaļinājums.

Arī Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums paredz iespēju mazo skolēnu vecākiem 1.septembrī piešķirt brīvdienu, tomēr nenoteic, ka brīvdiena jāpiešķir obligāti. Likumā teikts, ka valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt atsevišķus ar papildu atlīdzību saistītus pasākumus. To vidū nosaukta arī viena apmaksāta brīvdiena pirmajā skolas dienā sakarā ar bērna skolas gaitu uzsākšanu 1.-4.klasē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 256 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas