E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7091
Lasīšanai: 2 minūtes

Nepieciešamie dokumenti, šķērsojot robežu ar Krieviju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. aprīlī, 2015
Karīna

Labdien. Ir plānots brauciens uz Krieviju ar bērnu. Ar bērnu ceļos tēvs, kuram pasē nav ierakstīts bērns. Tēvs ir Krievijas pilsonis, līdz ar to pasē vārds un uzvārds ir rakstīti krievu burtiem un latīņu burtiem ar noteiktu transkripciju. Bērna Dzimšanas apliecībā tēva vārds un uzvārds rakstīts ar latviešu burtiem. Bet Bērna tēvam ir personas kods (jo viņam ir patstāvīgā uzturēšanas atļauja Latvijā), kurš sakrīt gan Uzturēšanas atļaujā un bērna Dzimšanas apliecībā. Robežu ar Krieviju šķērsos Igaunijā. Pasakiet, lūdzu, vai šādā gadījumā ir nepieciešama pilnvara tēvam no mātes un, ja vajag, tad kādā valodā? Kā arī tas apstāklis, ka robeža tiks šķērsota Igaunijā, ir nepieciešams tulkot bērna Dzimšanas apliecību? Paldies.

A
atbild:
30. aprīlī, 2015
Agnese Ērgle
LV portāls
Valsts robežsardze
Uldis Šķirmants, Galvenās pārvaldes Nacionālā koordinācijas centra dežūrnodaļas galvenais inspektors

Uz Jūsu jautājumu atbild Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Dienesta organizācijas pārvaldes Nacionālā koordinācijas centra dežūrnodaļas galvenais inspektors Uldis Šķirmants: „Ceļojot pa Šengenas zonu notariāli apstiprināta piekrišana nav nepieciešama, jo uz iekšējām robežām nav robežpārbaudes. Šādas notariāli apstiprinātas piekrišanas nepieciešamību nosaka Latvijas normatīvie akti, tāpēc Igaunijas robežsargi nevar pamatoties uz Latvijas normatīvajiem aktiem un pieprasīt šādu notariāli apstiprinātu piekrišanu.

Gadījumā ja tēvs, Krievijas pilsonis, izceļotu no Latvijas uz trešo valsti Krieviju no Latvijas, tad šāda notariāli apstiprināta piekrišana no otra laulātā, kas ir Latvijas pilsonis vai nepilsonis, būtu nepieciešama.

Dzimšanas apliecība nav ceļošanas dokuments un tulkot to nav nepieciešams. Dzimšanas apliecība var kalpot tikai radniecības apliecināšanai.”

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas