E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6437
Lasīšanai: 2 minūtes
1
9
1
9

Pilngadīga persona ir atbildīga par seksuāla rakstura darbībām ar nepilngadīgu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2015
Armands

Sveiki. Es vēlētos uzzināt, vai manam draugam draud atbildība likuma priekšā, ja nu gadījumā viņa draudzene paliek stāvoklī no viņa? Meitenei ir 15 gadi, bet puisim 18. Un vecāki neizvirza nekādas apsūdzības, bet atbalsta gan materiāli, gan morāli.

A
atbild:
17. martā, 2015
Juris Bārtulis
ģimenes tiesībās praktizējošs jurists

Krimināllikuma 160.pantā "Seksuāla rakstura darbības ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu" noteikts: par dzimumakta, anāla vai orāla akta izdarīšanu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā vai citādas seksuāla rakstura darbības izdarīšanu fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, un to izdarījusi pilngadīga persona, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tādējādi strīda vai citādu pretenziju gadījumā starp abām personām – pilngadīgo puisi un nepilngadīgo meiteni –, pat neiestājoties grūtniecībai, pilngadīgā puiša atbildība ir likumsakarīga.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 300 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas