E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5778
Lasīšanai: 2 minūtes

Robežšķirtne ir lēmuma par izsoles akta apstiprināšanu spēkā stāšanās diena

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2014
Tatjana

Labdien! Nopirku dzīvokli izsolē, dzīvoklī atrodas iepriekšējā īpašnieka sadzīves mantas. Bijušais īpašnieks sen dzīvo ārzemēs un, cik saprotams, viņam nav nekādas daļas gar dzīvokli. Vai mēs drīkstam izmest šīs mantas, vai arī mums viņas jāglabā ? Un par komunāliem parādiem, ja tādi ir, atbild iepriekšējais saimnieks? No kura brīža man būs jāmaksā komunālie pakalpojumi? Paldies.

A
atbild:
04. decembrī, 2014
ZAB "Kalniņa, Lapsa un partneri"
Jānis Lapsa, zvērināts advokāts

No jautājuma nav skaidrs, vai, apstiprinot izsoles aktu, tika lūgts ievest ieguvēju nekustamā īpašuma valdījumā un – kā ieguvējs iekļuva dzīvoklī.

 Attiecībā par parādu pāreju atbilde ir sekojoša - piespiedu izsolē robežšķirtne (brīdis, kad ieguvējam ir jāsāk veikt maksājumus) ir lēmuma par izsoles akta apstiprināšanu spēkā stāšanās diena. No šīs dienas ieguvējam ir pienākums veikt maksājumus par dzīvokļa apsaimniekošanu, komunālajiem pakalpojumiem, nekustamā īpašuma nodokli (sk. arī LR Augstākās tiesas Civillietu departamenta spriedumu lietā SKC-303/2013). 

Redakcijas piebilde. Izsmeļošu informāciju par ievešanu valdījumā varat izlasīt LV portāla rakstā „Dzīvojamās telpas iegūšana valdījumā: problēmas un risinājumi” un citos pievienotajos materiālos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 269 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas