E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5234
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pirmsskolas izglītība Jelgavas pilsētā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2014
Dita

Dzīvoju Jelgavā un audzinu 2.2g. vecu bērnu. Vietas ne privātajos, ne pašvaldības bērnudārzos pagaidām nav. Tā kā bērnu nav kur atstāt, esmu aizgājusi no darba. Vai ģimenei nepienākas pabalsts saistībā ar to, ka bērnam pašvaldība nevar nodrošināt vietu dārziņā?

A
atbild:
25. septembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls
Jelgavas izglītības pārvalde
Gunta Auza, vadītāja

Pašvaldības pabalstu veidus un to piešķiršanas kārtību Jelgavas pilsētā nosaka 29.11.2012. Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-25 „Sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas noteikumi”. 

Jelgavas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza norāda, ka gadījumos, kad bērnam nav piešķirta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un ģimenei neizdodas atrast privāto izglītības iestādi, pastāv iespēja izvēlēties alternatīvu - bērnu uzraudzības pakalpojumu, proti, uzticēt sava bērna izglītošanu valsts reģistrā reģistrētam bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam (auklei), saņemot valsts atbalstu 142 eiro mēnesī. 

Detalizēta informācija par bērnu uzraudzības pakalpojumu iespējām pieejama Jelgavas izglītības pārvaldes mājaslapā, kā arī klātienē – Jelgavas Izglītības pārvaldē, Svētes ielā 22, apmeklētāju pieņemšanas laikā pirmdienās no plkst. 15.00- 19.00, 212.kabinetā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas