E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1333
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pašvaldības līdzfinansējuma iespējas mainot dzīvesvietu un PII

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. augustā, 2012
Guna Grīnberga

Esam deklarēti Jelgavā. Apmeklējam pašvaldības dārziņu, bet drīzumā pārceļamies uz Rīgu. Tur vienīgā iespēja ir privātais dārziņš. Vai Jelgavas pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu, ja mēs atsakāmies no bērnudārza Jelgavā? Vai arī jādeklarējas uzreiz Rīgā un jāgaida gads?

A
atbild:
14. augustā, 2012
Jelgavas izglītības pārvalde
Sarmīte Joma, galvenā speciāliste pirmsskolas izglītībā

22.12.2011. Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11-27 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" nosaka  pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk - bērni) reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrētajām privātajām izglītības iestādēm, kas īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā, sniedzot pirmsskolas izglītības pakalpojumus.

Ja ģimene  maina dzīvesvietu un savam bērnam izvēlas privāto  pirmsskolas izglītības iestādi Rīgā, Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums neseko. 

Ja bērnam un vismaz vienam no vecākiem dzīvesvieta tiek  deklarēta Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, bet  faktiskā dzīvesvieta  paliek Jelgava un bērns turpina apmeklēt Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, tiek veikti savstarpēji norēķini starp Jelgavas pilsētas un Rīgas pilsētas pašvaldību, saskaņā ar 13.07.1999. MK noteikumiem  Nr.250 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu vai sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem".

Ja ģimene deklarē savu dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, tad  pirmsskolas izglītības pieejamības jautājumos ģimenei ir saistoši  19.05.2011. Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.123 "Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju".

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas