E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5127
Lasīšanai: 2 minūtes

Iesniegts uzteikums un slimības lapa

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2014
Dimas

Labdien! Es uzrakstīju darba līguma uzteikumu pēc 100.p. 1.daļas un parakstīju darba devēja rīkojumu par manu atbrīvošanu no darba ar 29.09.2014. Bet sakarā ar saslimšanu man izrakstīja slimības lapu pagaidām uz 10 dienām un visticamāk pagarinās to kopsummā līdz 40 dienām. Jautājums - man ir tiesības pārcelt manu atbrīvošanu no darba līdz slimības lapas beigām un ja jā, kā to pareizi noformēt? Paldies!

A
atbild:
09. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 100.panta 1.daļa paredz tiesības darbiniekam rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš. Pēc darbinieka pieprasījuma uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku. 

Darba likuma komentāros ir skaidrots, ka, ja Jums ir izsniegta darba nespējas lapa A un Jūs vēlaties, lai laiku, kamēr atrodaties uz slimības lapas, neieskaita termiņā par atbrīvošanu no darba, tad Jums ir ar rakstveida iesniegumu jāvēršas pie darba devēja, lūdzot uzteikuma termiņā slimības laiku neieskaitīt un apliecinājumam jāiesniedz darba nespējas lapa A.

Likums nosaka, ka darbiniekam par savu vēlmi slimības laiku neiekļaut uzteikuma termiņā ir jāpaziņo līdz uzteikuma termiņa beigām. Protams, vēlams to izdarīt iespējami ātrāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas