E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4340
Lasīšanai: 2 minūtes

Par drošības naudas atgūšanas iespējām

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2014
Ieva Moroza

Beidzoties dzīvokļa īres līgumam, dzīvokļa īpašnieks bez kaut kāda objektīva iemesla negrib atgriezt drošības depozītu, kas bija maksāts dzīvokļa īres līguma noslēgšanas brīdī. Komunālie maksājumi ir apmaksāti, dzīvoklis ir atbrīvots, viss saskaņā ar noslēgto līgumu. Kādā iestādē man būtu jāgriežas, lai dabūtu to drošības naudu no dzīvokļa saimnieka?

A
atbild:
09. maijā, 2014

Beidzoties dzīvokļa īres līgumam, Jums dzīvokli īpašniekam vajadzēja nodot, parakstot pieņemšanas nodošanas aktu, kurā fiksētu visus ierīču (gāze, ūdens, elektrība) rādījumus, parādu neesamību, dzīvokļa vizuālo un tehnisko stāvokli, kā arī īpašnieka /izīrētāja pretenziju, atrunu, iebilžu esamību vai neesamību.

Ja Jūs esat dzīvokļa pieņemšanas nodošanas aktu parakstījuši un tajā nav nekādas īpašnieka iebildes, tad ar rakstisku paziņojumu lūdziet dzīvokļa īpašnieku/ izīrētāju Jums atmaksāt iemaksāto drošības naudu, klāt pievienojot samaksu apliecinoša dokumenta kopiju, kurā būtu norādīts, ka maksātā summa ir drošības nauda. Ja noteiktā laikā īpašnieks Jums to neatdod, tad vienīgā iespēja, kā to atgūt, ir strīda risināšanu uzticēt tiesai. Bez iepazīšanās ar īres līguma noteikumiem un citiem Jūsu rīcībā esošiem dokumentiem, kas pierāda Jūsu prasījuma pamatotību, nav iespējams sniegt konkrētāku atbildi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas