E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3541
Lasīšanai: 2 minūtes

Mantu atsavināt var, ja tā nav ieķīlāta

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2014
Žanete Garanti

Labdien! Vai ir iespējams pārrakstīt mantu uz dēla vārdu, ja pret mani ir ierosināta lieta Latvijas Komercbanku asociācijas šķīrējtiesā?

A
atbild:
11. februārī, 2014
Latvijas Komercbanku asociācija
Ketija Tola, šķīrējtiesas priekšsēdētāja

Pats lietas ierosināšanas fakts šķīrējtiesā nerada nekādus ierobežojumus rīcībai ar mantu. Tomēr, ja Jums piederošais nekustamais īpašums, ko Jūs vēlaties atsavināt, ir ieķīlāts par labu bankai vai citam kreditoram, tad parasti zemesgrāmatā ir ierakstīts arī aizliegums atsavināt to bez kreditora piekrišanas. Tādā gadījumā Jums ir aizliegts slēgt atsavināšanas darījumu bez kreditora piekrišanas un zemesgrāmata šādu darījumu, pat ja tas tiktu noslēgts, neierakstīs zemesgrāmatā.  

Ja ir ieķīlāta Jums piederoša automašīna, tad CSDD būs reģistrēts aizliegums un bez kreditora piekrišanas to nevarēs pārreģistrēt.   

Ja Jūs esat galvinieks, tad  jāskatās, kas rakstīts galvojuma līgumā, jo tur var būt ietverts aizliegums atsavināt līguma darbības laikā sev piederošo mantu. Tādā gadījumā, veicot atsavināšanas darījumu, Jūs rīkosieties pretēji līgumā noteiktajam un kreditors varēs šādu darījumu apstrīdēt.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas