E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32453
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kur noskaidrot daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas sēriju

J
jautā:
19. aprīlī, 2024
Jānis

Labdien! Ekonomikas ministrija plāno līdz 2025. gadam veikt visu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku sēriju mehāniskās stiprības un stabilitātes izpēti. Kur varu uzzināt sava dzīvokļa mājas tipu/sēriju? Kadastra/zemesgrāmatā šādu informāciju atrast neizdevās, vismaz ne bez maksas. Daudzdzīvokļu māja celta 1982. gadā. Kur varēšu iepazīties ar izpētes rezultātiem? 

A
atbild:
23. aprīlī, 2024

Ekonomikas ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ēku izpētes izpildītājs, kas pēc Ekonomikas ministrijas pasūtījuma veic ēku izpēti, nepieciešamo informāciju par konkrēto ēku sēriju meklē dažādos avotos. No izpētes dokumentācijas secināms, ka tā varētu būt, piemēram, attiecīgās pilsētas būvvalde (tās arhīva dokumenti). Tāpat izpētes ziņojumos tiek ietvertas atsauces uz Latvijas valsts pilsētu celtniecības projektēšanas institūta “Latgiprogorstroj” jeb “Pilsētprojekts” arhīvu Rīgā, Skolas ielā 21-609 D. 

Ar visām līdz šim veiktajām sērijveida ēku izpētēm ir iespējams iepazīties šeit. 

Savukārt informācija par mājas projektu, iespējams, ir saglabājusies arī dzīvojamās mājas lietā. Līdz ar to šāda informācija varētu tikt glabāta arī pie personas, kas ved mājas lietu. Praksē tas visbiežāk ir dzīvojamās mājas pārvaldnieks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas