E-KONSULTĀCIJAS
>
neatbildētie jautājumi Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32437
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
J
jautā:
17. aprīlī, 2024
Māra

Labdien!
Mana radiniece (pensijas vecums) pirms 5 gadiem kļuva par krāpnieku upuri. Lai palielinātu savas "iespējas internetā tirgojoties ar akcijām" paņēma bankā kredītu, kā arī aizdevumus virknē ātro kredītu iestādēs. Kad atklājās, ka tā ir krāpniecības shēma - vērsās pēc palīdzības. Ar ģimenes atbalstu tika noformēta individuālā maksātnespēja un iesniegta tiesā.
Tagad, kad individuālās maksātnespējas ierobežojumi vēl nav beigušies, radiniece atkārtoti ir iekritusi krāpnieku nagos - šoreiz bitkoins. Šoreiz radiniece pati pat neapzinās, ka viņa ir apkrāpta - aktīvi to noliedz, melo ģimenei un slēpj no visiem savu rīcību. Viņa ir aizņēmusies no nepazīstamiem cilvēkiem ievērojamu naudas summu, lai "samaksātu par naudas pārvedumu". Uz skaidrojumiem neklausās un reaģē agresīvi, uz policiju iet atsakās.
Dēla ģimene (ar mazgadīgiem bērniem) baidās, ka māte (kas dzīvo kopā ar viņiem) neapdomīgi aizņemoties no aizdomīgām personām naudu (jo bankā un ātro kredītu iestādēs vērsties viņa nevar) var apdraudēt viņu ģimenes labklājību, dzīvesvietu, vai nepilngadīgo bērnu veselību.
Kādas darbības jāveic (kas ir nepieciešams), lai iesniegtu tiesā prasību par rīcībspējas noteikšanu radiniecei un nodibinātu aizgādnību?
Paldies.

A
atbild:

JŪSU JAUTĀJUMS IR SEKMĪGI IESNIEGTS! PAŠLAIK TIEK SAGATAVOTA ATBILDE.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 293 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas