E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17698
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
3
3

Noteikumi bērnudārza darbiniekiem, vedot bērnus uz publisku rotaļu laukumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. augustā, 2019
Aija

Labdien! Jautājums par bērnu drošību privātajā bērnudārzā. Bērnudārzam nav sava rotaļu laukuma. Bērni dodas vai nu uz speciāli norobežotu teritoriju, kas atvēlēta bērnudārzam, vai arī uz publisko bērnu laukumu, kas atrodas pilsētas centrā. Publiskais laukums ir pieejams visiem bērniem, vecākiem, tūristiem, īsāk sakot, visiem. Vai pēc likuma nav jābūt tā: ja bērnudārza bērni atrodas ārpus bērnudārza teritorijas, viņus pieskata noteikts skaits pieaugušo un bērniem tiek vilktas atstarojošās vestes. Kādi nosacījumi bērnudārza darbiniekiem ir jāievēro, vedot bērnus uz publiskajiem bērnu laukumiem?

A
atbild:
23. augustā, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Ministru kabineta noteikumu Nr. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu17. punktā noteikts: ja pakalpojuma sniedzēja valdījumā nav teritorijas, tas nodrošina bērniem aktivitātes ārā citā sakoptā, bērniem drošā un pieejamā teritorijā. Tas nozīmē: vedot bērnu pastaigā ārpus pirmsskolas, iestādes vadītājam ir jāpārliecinās, ka teritorija, uz kuru bērni tiek vesti, ir droša.

Pastaigu organizēšanas kārtība noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 1338 “Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos12. punktā. Tur noteikts, ka pastaiga (organizēta pirmsskolas vecuma bērnu grupas pārvietošanās, nepārsniedzot trīs kilometru lielu attālumu ārpus izglītības iestādes teritorijas) līdz 30 bērniem grupā tiek organizēta vismaz divu pieaugušo pavadībā, no kuriem viens ir atbildīgais pedagogs. Pirms došanās pastaigā atbildīgais pedagogs izdara ierakstu pastaigu reģistrācijas žurnālā, norādot pastaigas datumu, maršrutu, ilgumu, dalībnieku skaitu.

Savukārt bērnu pārvietošanos pilsētā regulē Ceļu satiksmes noteikumi, kuru 12. punktā noteikts, ka “bērnu grupas drīkst virzīties tikai diennakts gaišajā laikā pa ietvēm, gājēju ceļiem, gājēju un velosipēdu ceļiem [..] kolonnā ne vairāk par diviem bērniem rindā. Kolonnas priekšā un aizmugurē tās kreisajā pusē jāatrodas pieaugušajiem, kas to pavada, ar sarkaniem karodziņiem”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 189 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas