E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1406
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vispirms jāsaņem miršanas apliecība

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2012
Daiga Locāne

Kur man būtu jāgriežās, kādā veidā jāstājās mantotāju statusā pēc manas mātes nāves, ja mātes laulātais, kurš nav mans tēvs, atsakās dot jebkādus dokumentus, kontaktēties ar mani, kā arī dalīt mantu (konkrētajā gadījumā zemi). Kopēju bērnu manai mātei ar laulāto nebija, esmu meita no pirmās laulības. Paldies.

A
atbild:
12. septembrī, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

Zvērināta notāre Ilona Ķibilde norāda: „Lai sāktu mantojuma lietu, nepieciešams miršanas apliecības oriģināls. To jautātāja kā meita var saņemt dzimtsarakstu nodaļā. Tad jāiet pie notāra pēc mātes pēdējās dzīvesvietas, un notārs skatīsies, vai kāds jau ir pieteicies mantojumam un vai ir sākta mantojuma lieta.”

Ministru kabineta noteikumi Nr.904 „Noteikumi par civilstāvokļa aktu reģistrācijas kārtību, civilstāvokļa aktu reģistru paraugiem, reģistru glabāšanas kārtību un termiņiem, kā arī to dokumentu paraugiem, kurus izsniedz, pamatojoties uz reģistru ierakstiem” nosaka atkārtotu civilstāvokļa akta reģistrāciju apliecinošu dokumentu izsniegšanas kārtību.

Tie paredz, ka pēc personas iesnieguma, pamatojoties uz ierakstu reģistrā, dzimtsarakstu nodaļa vai departamenta arhīva nodaļa izsniedz atkārtotu apliecību, izziņu vai izrakstu no reģistra. Lai saņemtu civilstāvokļa akta reģistrāciju apliecinošu dokumentu, ieinteresētā persona iesniedz (nosūta) iesniegumu dzimtsarakstu nodaļā, kur glabā attiecīgo reģistru. Iesniegumā norāda iesniedzēja vārdu(-us), uzvārdu, personas kodu, adresi miršanas gadu un attiecīgā reģistra sastādīšanas vietu, kā arī dokumenta nepieciešamības pamatojumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 243 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas