E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12819
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai ir vērts uzsākt uzturlīdzekļu parāda piedziņu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2017
Oksana

Labdien! Jautājums par uzturlīdzekļiem. Ir tiesas spriedums, bet bijušais vīrs uzturlīdzekļus maksā neregulāri. Par 6 gadiem kopumā parādā jau ap 1000 eiro. Pēdējā gadā maksāja tikai pēc mana atgādinājuma, bet tagad jau divus mēnešus nemaksā neko. Vai ir jēga griezties pie tiesas izpildītāja? Vēlos saņemt uzturlīdzekļus regulāri.

A
atbild:
03. oktobrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Praksē nereti pēc izpildu dokumenta nodošanas piespiedu izpildei parādnieks uzsāk pats labprātīgi maksāt uzturlīdzekļus, jo nevēlas liekus izdevumus, kas rodas, apmaksājot tiesu izpildītāja realizēto piedziņas procesu, kas nebūt nav mazi. Ja bērna tēvs nav noskaņots laboties, der zināt, ka, iesniedzot iesniegumu tiesu izpildītājam par parāda piedziņas uzsākšanu, Jums ir tiesības vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu no fonda parādnieka vietā.

Visbeidzot, ja iesniegsiet izpildu dokumentu zvērinātam tiesu izpildītājam, lietas izpildei nebūs noilguma. Tas nozīmē, ka piedziņa tiks vērsta uz jebkuru parādnieka mantu, tostarp darba samaksu, pabalstiem, pensiju, kustamo un nekustamo īpašumu, mantojumu visa parādnieka mūža garumā, līdz parāds tiks dzēsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas