DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniecība ASV rīko semināru “Latvijas prezidentūra un ES politika attiecībām ar Centrālāziju”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība ASV informē:
28. aprīlī Latvijas vēstniecība Amerikas Savienotajās Valstīs sadarbībā ar ASV Džona Hopkinsa universitātes padziļināto Starptautisko attiecību studiju skolas Centrālāzijas-Kaukāza institūtu (The Central Asia-Caucasus Institute, Paul H. Nitze School of Advanced International Studies of Johns Hopkins University) rīko semināru “Latvijas prezidentūra un ES politika attiecībām ar Centrālāziju” (Latvian Presidency and EU Policy Towards Central Asia).

Eiropas Savienības un Centrālāzijas attiecību padziļināšana ir viena no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm. Semināra dalībnieki diskutēs par jaunākām ES iniciatīvām, lai paplašinātu Eiropas un Centrālāzijas valstu politiskos un ekonomiskos sakarus. Tāpat dalībnieki apspriedīs ES politikas iesaisti reģionā, kā arī to ietekmi uz ASV attiecību veidošanu ar reģiona valstīm.

Seminārā Vašingtonā piedalīsies Latvijas un ASV amatpersonas un eksperti, tostarp Ārlietu ministrijas politiskais direktors Eduards Stiprais, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds, kā arī ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīga pirmais vietnieks Ričards Houglends (Richard E. Hoagland) un Eiropas Savienības delegācijas ASV politiskās nodaļas vadītājs Klauss Bocets (Klaus Botzet). Semināru un diskusiju vadīs Centrālāzijas un Kaukāza institūta direktors Frederiks Stārs (Frederick Starr).

Pasākumu ierakstā varēs noskatīties Centrālāzijas-Kaukāza institūta mājaslapā.

Latvijas vēstniecība ASV
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI