DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Brandenburgas un Berlīnes landtāgi izrāda lielu interesi par Latvijas prezidentūras iniciatīvām un pauž tām atbalstu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Berlīnē informē:
11. martā Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma apmeklēja Brandenburgas federālo zemi, lai tikos ar Brandenburgas Ministru prezidentu Dr. Dītmaru Voidki (Dr. Dietmar Woidke) un uzstātos Landtāga Eiropas lietu komisijā, informējot par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātēm.

Ar Brandenburgas ministru prezidentu vēstniece pārrunāja divpusējās sadarbības jautājumus un ES dienaskārtības aktualitātes. Abas puses vienojās, ka jāveicina sadarbība ekonomikas un izglītības jomās, kā arī atzinīgi novērtēja līdzšinējo veiksmīgo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Brandenburgas Tirdzniecības kameras sadarbību, un uzsāka sarunas par LIAA un uzņēmēju delegācijas vizīti Brandenburgā.

Brandenburgas Eiropas lietu komisijā vēstniece savukārt prezentēja Latvijas prezidentūras prioritātes un informēja par politiskās dienaskārtības aktualitātēm. Brandenburgā tika pausts atbalsts Latvijas izvirzītajiem Austrumu partnerības politiskajiem mērķiem, atzinīgi novērtēts nupat aizvadītais Austrumu partnerības Jaunatnes forums un gaidāmie Austrumu partnerības mediju un biznesa forumi.

11. martā vēstniece uzstājās arī Berlīnes Landtāga Eiropas lietu komisijā, kurā īpaša atzinība tika izteikta Latvijas prezidentūras plašajai kultūras programmai Vācijā, kas simboliski norāda uz abu valstu ciešajām attiecībām. Vēstniece Eiropas lietu komisiju informēja par 19. maijā gaidāmo latviešu oriģināloperas "Valentīna" izrādi Berlīnē un tās politisko nozīmīgumu.

Iepazīstinot Landtāgu ar Latvijas prezidentūras prioritātēm, vēstniece uzsvēra Berlīnes kā Eiropas metropoles nozīmi ES politikā un norādīja, ka Latvijas prezidentūras pirmo vēstnieku pusdienu goda viesis bija Berlīnes valdošais birģermeistars Mihaēls Millers (Michael Müller), ar kuru, tai skaitā pārrunātas ES digitālās prioritātes un Berlīnes potenciāls kļūt par Eiropas digitālās uzņēmējdarbības centru.

Latvijas vēstniecība Berlīnē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI