DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas prezidentūra ES Padomē rīko tikšanos ar Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Ukrainā informē:
6. martā Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze kā Eiropas Savienības (ES) Padomē prezidējošās valsts pārstāve Ukrainā rīkoja ES un Eiropas Brīvas tirdzniecības asociācijas (EBTA) rezidējošo valstu vēstnieku darba pusdienas, uz kurām kā goda viesis bija aicināts Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrs Aivars Abromavičs (Aivaras Abromavičius).

Pasākuma ieskaņā vēstniece A. Daudze akcentēja ES atbalstu Ukrainai, vēršot uzmanību arī uz Latvijas pieredzi reformu jomā. Vēstniece uzsvēra, ka, neskatoties uz kaimiņvalsts vērsto agresiju pret Ukrainu, daļa tās teritorijas ir okupēta un pievienota Krievijai, Ukrainai jāveic reformas, lai kļūtu par veiksmīgu valsti. Ekonomiskās reformas, lai cik sāpīgas arī nebūtu sākotnēji, radīs uzlabojumus perspektīvā. Ministra A. Abromaviča centieni mainīt gan darba stilu ministrijā, gan panāktās izmaiņas likumdošanā ir pozitīvās ziņas par Ukrainas reformu procesu.

A. Abromavičs savā uzrunā sniedza ieskatu Ukrainas ekonomiskajā situācijā, informēja par izmaiņām likumdošanā, ieviešot nepieciešamās reformas un uzlabojot investīciju klimatu Ukrainā. Ministrs informēja vēstniekus par paveikto uzņēmējdarbības, publisko iepirkumu, privatizācijas, nodokļu un citās jomās. Ministrs novērtēja ES un tās dalībvalstu ekspertu sniegto ekspertīzi, kas palīdz Ukrainai sakārtot likumdošanu atbilstoši ES standartiem un uzlabot biznesa klimatu valstī.

27. aprīlī Ukrainā notiks ES-Ukrainas samits, pēc kura plānota Ukrainas valdības rīkota atbalsta konference ar mērķi piesaistīt investorus Ukrainas atjaunošanai un reformu nodrošināšanai. Ministra runai sekoja vēstnieku jautājumi un komentāri, kas izvērtās aktīvā diskusijā un deva iespēju gūt priekšstatu par Ukrainas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas darbu un nākotnes plāniem. 

Latvijas vēstniecība Ukrainā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI