DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ar izstādi „Kas dzintaram vēl padomā?” atklās Latvijas prezidentūras kultūras programmu Īrijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Īrijā informē:
22. janvārī Dublinā ar izstādi „Kas dzintaram vēl padomā?” tiks atklāta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programma Īrijā. Izstādē Latvijas vēstnieks Īrijā Dr. Gints Apals aicinās iepazīt vienu no Latvijas simboliem - dzintaru, tā vēsturisko nozīmi nacionālā un starptautiskā līmenī, kā arī saikni ar mūsdienām inovatīvā veidā. Uz izstādes atklāšanu aicināti Īrijas mākslas, kultūrvēsturiskā mantojuma un gēlu valodas ministrs Eidens O’Rīdens (Aodhán Ó Ríordáin T.D.), parlamenta, valdības, sabiedrības, diplomātiskā korpusa, kā arī latviešu kopienas pārstāvji.

Izstāde "Kas dzintaram vēl padomā?" galerijā "The Motorhouse Farmleigh," Castlenock, Dublin-15 būs skatāma no 23. janvāra līdz 11. februārim. Izstādē ir izvietoti Latvijas tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes darbi, kuru radīšanā izmantots dzintara diegs.

Izstāde ievadīs Latvijas vēstniecības Īrijā sadarbībā ar Ārlietu ministriju un ES prezidentūras sekretariātu veidoto kultūras programmu Īrijā, kuras laikā būs skatāmas izstādes "PROUD LATVIA - Latvijas dizaina veiksmes stāsti", "Vikingu laiki Latvijā", "Latvijas traģēdija. 1941", kā arī no 30. aprīļa līdz 3. maijam norisināsies vērienīgi 3. Latvijas kultūras svētki Īrijā, 3. maijā notiks Latvijas Radio kora koncerts Nacionālajā koncertzālē Dublinā un vairāki citi pasākumi.

Latvijas Republikas vēstniecība Īrijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI