DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Slovēnijā atklāj Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
15. janvārī vēstnieks Slovēnijas Nacionālajā asamblejā iepazīstināja Eiropas lietu un Ārlietu komitejas pārstāvjus ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sešu mēnešu programmu. Sanāksmē ar prioritātēm saistībā ar prezidentūru un Eiropas Komisijas darba kārtību iepazīstināja arī Nīderlandes vēstnieks Slovēnijā Pīters Jans Langenbergs (Pieter Jan Langenberg), Eiropas Komisijas pārstāvniecības Slovēnijā vadītāja Nataša Goršeka Mencica (Nataša Goršek Mencic) un Slovēnijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāre Dragoljuba Benčina (Dragoljuba Benčina). Nīderlandes vēstnieks uz savstarpējās vienošanās pamata pārstāvēs Luksemburgas prezidentūru Slovēnijā, ņemot vērā, ka Luksemburgas vēstnieks rezidē Vīnē.

Deputātus īpaši interesēja prezidentūras nostāja attiecībā uz ES sankciju pārskatīšanu pret Krieviju, pilsoņu iniciatīva saistībā ar ES-ASV brīvās tirdzniecības līgumu, migrācijas jautājums un ES paplašināšanās politika. Komentējot Latvijas prezidentūras prioritātes un aktuālos ārpolitikas jautājumus, deputātu starpā atspoguļojās ļoti dažādi uzskati. Vēstnieks Lieģis atzīmēja, ka Eiropas lietu un Ārlietu komitejas pārstāvji būs laipni gaidīti Rīgā uz regulārajām darba sanāksmēm jau tuvākajā laikā. Sēde tiešraidē tika pārraidīta Slovēnijas RTV televīzijas parlamenta kanālā.

Vizītes ietvaros vēstnieks Lieģis arī organizēja darba tikšanos ES dalībvalstu un kandidātvalstu kolēģiem ar Slovēnijas Ministru prezidenta biroja valsts sekretāru Janezu Lenarčiču (Janez Lenarčič). Tikšanās laikā J. Lenarčičs informēja par Slovēnijas pozīciju attiecībā uz valsts ekonomisko situāciju, valdības turpmākajiem plāniem politiskās stabilitātes nodrošināšanai, darbu pie jaunās ārpolitikas stratēģijas, sankcijām pret Krieviju, ES paplašināšanos, kā arī ES-ASV brīvās tirdzniecības līgumu.

16. janvārī Eiropas Savienības mājā Ļubļanā vēstnieks iepazīstināja Slovēnijas medijus un nevalstiskās organizācijas ar Latvijas prezidentūras prioritātēm.

Vēstnieks Imants Lieģis rezidē Ungārijā, Budapeštā.

 

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
PolitikaEiropas SavienībaValsts pārvaldeLatvijas prezidentūra 2015Latvijas Republikas vēstniecības
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI