DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Notiks apmācības Nacionālā Veselību veicinošo skolu tīkla koordinatoriem “Vesela Latvija”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25. un 26. novembrī viesnīcā “Riga Islande Hotel,” Ķīpsalas ielā 2 notiks apmācības Nacionālā Veselību veicinošo skolu tīkla (NVVST) koordinatoriem “Vesela Latvija”. Apmācību mērķis ir stiprināt NVVST koordinatoru kompetences, sniegt metodoloģisku atbalstu un apmainīties pieredzē, tādējādi pilnveidojot veselības veicinošas iniciatīvas izglītības iestādēs.

Apmācību laikā to dalībniekiem tiks sniegtas zināšanas un pieredzes apmaiņa par veselības veicināšanas un slimību profilakses iniciatīvu iespējām ne tikai lielajās skolās, bet arī mazajās skolās un lauku teritorijās. Skolu koordinatoriem būs iespēja iegūt noderīgu informāciju par veselību veicinošas un atbalstošas vides veidošanu un labās prakses piemēriem veselības veicināšanas un slimību profilakses jomās izglītības iestādēs.

Apmācības tiek organizētas Veselības ministrijas īstenotā ESF projekta "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi" ietvaros (ESF identifikācijas Nr.9.2.4.1./16/I/001).

NVVST darbība gadu gaitā ir pierādījusi savu nozīmību un pozitīvo ietekmi uz skolu vidi, to skolēniem un darbiniekiem, kā arī vietējo sabiedrību kopumā. Ikkatras NVVST esošās skolas izaugsme un attīstība ir būtiska, lai kopīgi virzītos uz mērķi – veselības veicināšanas jomā zinošāku skolas personālu un veselīgākiem skolēniem.

Ir svarīgi saprast, ka izglītošanas process neaprobežojas tikai ar mācību stundām. Tās ir dažādas aktivitātes, kas saistītas ar ārpusstundu un ārpusskolas darbu, piemēram, veselības un sporta dienas, pārgājieni, ekskursijas, lekcijas, semināri un veselības veicināšanas projekti, kuros var iesaistīties ne tikai skolēni, bet arī vecāki.

Šobrīd NVVST jau pievienojušās 100 skolas. Tīklam var pievienoties  ikviena vispārējās vai profesionālās izglītības iestāde, kura īsteno pamata un/vai vidējās izglītības programmu un kura vēlas īstenot veselības veicināšanas pasākumus skolas vidē, veicinot skolēnu un skolas darbinieku veselību.

Aicinām sekot līdzi apmācībām, vērojot video tiešraidi šeit: http://esparveselibu.lv/nacionalie/apmacibas-nacionala-veselibu-veicinoso-skolu-tikla-nvvst-koordinatoriem-vesela-latvija/ .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI