DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Vēl iespējams pieteikties pamatstudiju un augstākā līmeņa studijām Latvijas Universitātē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitāte (LU) vairākās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās turpina studētgribētāju uzņemšanu, dažās no tām vēl ir pieejamas valsts budžeta finansētās studiju vietas. LU arī aicina izmantot iespēju atsākt studijas tiem, kuri tās iepriekš dažādu iemeslu dēļ ir pārtraukuši.

Pamatstudiju programmās uzņemšanu turpina (vai turpinās) Bioloģijas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Juridiskā fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Sociālo zinātņu fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte un Teoloģijas fakultāte. Vairākās studiju programmās vēl ir pieejamas budžeta vietas, un tās ir: Optometrija, Matemātika, Matemātiķis-statistiķis, Fizika, Teoloģija un reliģiju zinātne, Informātikas un programmēšanas skolotājs, Vācu valodas skolotājs, Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs.

Augstākā līmeņa studiju programmās uzņemšanu turpina Bioloģijas fakultāte, Datorikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Juridiskā fakultāte, Ķīmijas fakultāte Medicīnas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte un Teoloģijas fakultāte. Vairākās studiju programmās ir pieejamas arī valsts finansētās studiju vietas, starp tām ir: Datorzinātnes, Ķīmija, Ģeogrāfija, Fizika, Ģeoloģija, Vides zinātne un citas.

Atgādinām, ka Latvijas Universitātē gan pamatstudiju, gan augstākā līmeņa studijās darbojas rotācijas princips, kura būtība ir tāda, ka katru gadu notiek studiju sekmju izvērtēšana un budžeta vietas tiek labākajiem studentiem. Līdz ar to, arī iestājoties maksas studiju vietā un studējot ar labām sekmēm, studentam ir iespējas mācības turpināt budžeta vietā.

LU arī aicina tos, kas dažādu iemeslu dēļ ir pārtraukuši savas studijas, tās turpināt, piedāvājot iespēju gan atjaunoties studijām noslēguma darba izstrādei un aizstāvēšanai, gan iesāktās studiju programmas absolvēšanai, veicot iepriekš apgūto kursu salīdzināšanu ar pašreiz īstenotās programmas saturu, atzīstot iepriekšējā izglītībā un profesionālā pieredzē iegūtās zināšanas un prasmes, gan pārnākot no citas augstskolas vai koledžas. Tāpat LU piedāvā apgūt studiju programmas pēc individuāla plāna, kā arī apgūt kursus klausītāja statusā.

Plašāka informācija par studiju uzsākšanu un turpināšanu gribustudet.lv

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 19 institūtos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Šobrīd Torņakalnā top LU Akadēmiskais centrs – Baltijā modernākais augstākās izglītības un zinātnes komplekss, kurā tiks izvietotas fakultātes, zinātņu centri un ar zinātni un studijām saistīta infrastruktūra.

LU Preses centrs

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI