DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pētniecībā Turība sadarbosies ar Tirānas Metropolīta universitāti Albānijā

Biznesa augstskola Turība un Tirānas Metropolīta universitāte Albānijā vienojušās par ciešāku ilgtermiņa sadarbību pētniecības jomā, pasniedzēju pieredzes un studentu apmaiņas programmu īstenošanā, īpašu akcentu liekot uz tūrisma, uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju nozari.

Tirānas Metropolīta universitātē (Universiteti Metropolitan Tirana) no 18. līdz 23. aprīlim viesojās Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš, kurš vizītes ietvaros vadīja lekcijas par tūrisma stratēģiskās attīstības risinājumiem un dalījās ar Latvijas labo praksi tūrisma attīstībā.

Abi sadarbības partneri ir privātas augstskolas, kur akcents ir vērsts uz uzņēmējdarbību un biznesa domāšanu. Tāpat abas augstskolas piedāvā starptautiskā tūrisma studijas, kā arī strauji attīsta savus jaunos IT studiju virzienus, paplašinot programmu piedāvājumu.

Tā, piemēram, Tirānas Metropolīta universitāte ir pirmā universitāte Albānijā, kas piedāvā bakalaura programmu “Mākslīgais intelekts” un doktorantūras programmu “Mākslīgais intelekts un intelektuālās sistēmas”. Savukārt jaunais Turības IT virziens šobrīd aktīvi strādā jau pie maģistratūras programmas izveides, kā arī studiju ietvaros IT laboratorijā jau ir radītas jaunas inovācijas, piemēram, unikāla IT programma Baltijā, kas nolasa cilvēka domas, kā arī patentēta jauna automatizēta mikroklimata kontroles sistēma, kas spēj pielāgoties mainīgiem apstākļiem un uzturēt ideālu mikroklimatu iekštelpās.

“Privātās augstskolas apliecina savu spēju iet līdzi laikam strauji un apņēmīgi, to paužot realizētajās idejās un projektos. Tā kā izglītībā aktualitātes ir līdzīgas, tad varam viens no otra gūt vērtīgu pieredzi, iedvesmoties jaunām idejām, kā arī pētniecības rezultātā veidot inovatīvus risinājumus dažādu nozaru pilnveidē,” uzsver Ēriks Lingebērziņš.

Turības Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš Albānijā viesojās Erasmus+ projekta ietvaros, un šogad plānots, ka arī Turība pie sevis uzņems Tirānas Metropolīta universitātes mācībspēkus.

Biznesa augstskola Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta, ietverot biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimāli izmantotu savu potenciālu, tādējādi Turība ir uz pievienotās vērtības radīšanu vērsta augstskola.

Tirānas Metropolīta universitāte ir Turības partneraugstskola Erasmus+ ietvaros, un tā koncentrējas uz inženierzinātnēm, arhitektūru un ekonomiku, un tās mērķis ir attīstīt studentus kā profesionāļus mūsdienu inovāciju un tehnoloģiju jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI