DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Tokijā notiek diskusija par Austrumu partnerības un Eiropas drošības jautājumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Japānā informē:
No 15. līdz 17. aprīlim Japānu apmeklēja Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) vadītājs Andris Sprūds un pētniece Diāna Potjomkina, kuri sadarbībā ar Japānas Starptautisko attiecību institūtu (Japan Institute of International Affairs, JIIA) vadīja simpoziju „Eiropas Savienība un Krievija apkārtējā reģionā: Nākotnes redzējumu un interešu sadursme” (European Union and Russia in the Neighbourhood: Collision of Visions and Interests).

A. Sprūds iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar Krievijas un Eiropas Savienības attiecību aktualitātēm un Latvijas lomu plašāku reģionālu partnerību veidošanā, kā arī izstrādājot kopīgu starptautisku pozīciju par konflikta Ukrainā noregulējumu.

LĀI pētniece D. Potjomkina iepazīstināja klātesošos ar Latvijas un Eiropas Savienības redzējumu par Austrumu partnerības aktualitātēm un šīs sadarbības pārskatīšanu, tai skaitā ekonomisko potenciālu, drošības problemātiku, sadarbību ar trešajām valstīm, kā arī Baltijas valstu un Austrumu partneru centieniem uzturēt brīvu un demokrātisku informācijas telpu.

Pasākumā piedalījās vadošie Japānas Eiropas studiju un starptautisko attiecību pētnieki, diplomātisko aprindu, domnīcu un masu mediju pārstāvji.

Vizītes laikā Tokijā A. Sprūds vadīja apaļā galda diskusijas par Eiropas Savienības aktuālajiem drošības izaicinājumiem un Austrumu partnerības jautājumiem ar Tokijas fonda (Tokyo Foundation) un Japānas Nacionālā drošības studiju institūta (National Institute of Defence Studies) vadošajiem ārpolitikas pētniekiem.

Vizītes noslēgumā 17. aprīlī A. Sprūds un D. Potjomkina nolasīja lekciju Tsukubas universitātes Politikas zinātņu un Starptautisko attiecību studiju programmas studentiem, iepazīstinot ar Latvijas vēsturi, prezidentūru ES Padomē un Eiropas Savienības Austrumu partnerību un sniedza intervijas Japānas masu medijiem.

Latvijas Republikas vēstniecība Japānā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI