DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniecība Kazahstānā rīko pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Kazahstānā informē:
21. novembrī Latvijas vēstniecība Kazahstānā rīkoja svētku koncertu un pieņemšanu par godu Latvijas Republikas 96. gadadienas svinībām. Pateicoties „Baltikums Bank” atbalstam, svinības sākās ar Rīgas saksofonu kvarteta koncertu. Tas atskaņoja gan pasaules klasiķu, gan latviešu komponistu darbus – koncerta gaitā skanēja gan Baha (Johann Sebastian Bach), Pedro Ituraldes (Pedro Iturralde) un Astora Piacollas (Astor Piazzolla), gan Riharda Dubras un Raimonda Paula kompozīcijas.

Savā uzrunā vēstnieks Juris Maklakovs atzīmēja Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas lomu un pauda gandarījumu par iespēju atvest uz Kazahstānu gabaliņu bagātās Latvijas kultūras. Tāpat viņš atzīmēja Latvijas vēstniecības kā NATO kontaktvēstniecības Kazahstānā paveikto darbu, kā arī gaidāmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, kur viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm būs Centrālāzija. Savukārt ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Volkovs uzsvēra Latvijas apsveicamos panākumus ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un izaugsmes nodrošināšanā, pievienošanos eirozonai, kā arī atzīmēja ciešo divpusējo sadarbību.

22. novembrī Rīgas saksofonu kvartets koncertēs plašākai publikai Kazahstānas Mākslas universitātē, kur skanēs arī Perija Goldstīna (Perry Goldstein), Čika Koreja (Chick Corea), Gijermo Lago (Guillermo Lago) un Maika Kērtisa (Mike Curtis) darbi.

Latvijas vēstniecība Kazahstānā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI