E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7242
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
2

Par policijas liegumu iepazīties ar lietas materiāliem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2015
Anete

Policijā ir uzsākta administratīvā lietvedība par miesas bojājumu nodarīšanas faktu, kur esmu atzīta par cietušo. Ekspertīzes rezultātā ir konstatēti miesas bojājumi gan man, gan uzbrucējam, kurus es nodarīju aizstāvības rezultātā. Policija liedz man kā cietušai personai iepazīties ar administratīvās lietvedības materiāliem pilnā apjomā, tas ir, liedz iepazīties ar pierādījumu bāzi un vainīgās puses liecībām. Vai policijas liegums ir pamatots?

A
atbild:
21. maijā, 2015
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 261.panta 5.daļā noteikto cietušajam ir tiesības iepazīties ar visiem lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, norakstus un izgatavot kopijas, iesniegt lūgumus un pieteikumus, pieteikt kaitējuma vai mantiskā zaudējuma apmēru un izmantot savas procesuālās tiesības morālas un materiālas kompensācijas gūšanai, piedalīties lietas izskatīšanā un pārsūdzēt administratīvā pārkāpumā pieņemto lēmumu.

Būtībā cietusī var rakstīt iesniegumu uz konkrēto iecirkni, izsakot vēlmi iepazīties ar šiem materiāliem. To starpā gan nebūs sensitīvo datu informācijas, kā, piemēram, izdrukas no datu bāzēm u.tml.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas