E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6557
Lasīšanai: 2 minūtes

Neizmantotā atvaļinājuma daļa jāpievieno kārtējam atvaļinājumam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. februārī, 2015
Dace

Vēlos pajautāt par situāciju, kad skolotājam nav izņemts atvaļinājums. Situācija ir sekojoša. 2012.gada septembrī sāku strādāt par skolotāju. 2013.gada janvāra beigās sākās dekrēta atvaļinājums. 2014.gada septembrī atgriezos darbā. Atvaļinājums par laika posmu no 2012.gada septembra līdz 2013.gada janvārim nav izņemts. Vai ir iespējams šo naudiņu atgūt, neejot atvaļinājumā? Un vai ir iespējams vienlaicīgi par diviem laika periodiem izņemt atvaļinājumu?

A
atbild:
27. februārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izglītības likuma 52.pants nosaka, ka pedagogam ir tiesības saņemt valsts garantētu apmaksātu ikgadējo astoņu nedēļu atvaļinājumu.

Savukārt otrs saistošais likums - Darba likums - nosaka, ka ikgadējais atvaļinājums darbiniekam jāpiešķir par katru viņa nostrādāto gadu, kuru uzskaita, sākot ar darba attiecību nodibināšanas brīdi.

Tāpat Darba likuma 149.panta 5.daļa no šī gada 1.janvāra nosaka, ka atvaļinājuma kompensēšana naudā iespējama vienīgi tajā gadījumā, ja darba attiecības tiek pārtrauktas.

Ja Jums ir izveidojies atvaļinājuma uzkrājums par laiku kopš darba attiecību nodibināšanas līdz došanās pirmsdzemdību atvaļinājumā, Jums ir tiesības prasīt šīs atvaļinājuma daļas pievienošanu kārtējam atvaļinājumam. Šāda kārtība ir reglamentēta Darba likuma 149.panta 3.daļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas