E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11730
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kādas būs izmaksas, slēdzot dāvinājuma līgumu, ja kadastra vērtība ir 5000 eiro

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2017
Inga

Labdien! Mamma vēlas pārrakstīt īpašumu (zemes gabals – kadastrālā vērtība 5000 eiro) meitai: 1. Kādas varētu būt aptuvenās izmaksas notāra pakalpojumiem, ja dāvinājuma līgumu sagatavojam paši? 2. Ar kādām papildu izmaksām jārēķinās – zemesgrāmata, valsts nodeva, kas vēl? 3. Kāda būtu rīcības secība –  kādi vēl dokumenti nepieciešami, kur vērsties?

A
atbild:
03. maijā, 2017
Latvijas notārs
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre

Gadījumā, ja Jūs privātā kārtībā noslēdzat dāvinājuma līgumu, Jums ir jāvēršas pie notāra, lai sastādītu un apliecinātu nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatu nodaļai. Izmaksu kopsumma par šāda nostiprinājuma lūguma sagatavošanu un apliecināšanu ir aptuveni 80,96 EUR.

Gadījumā, ja Jūs minēto nekustamā īpašuma (vērtība 5000 EUR) dāvinājuma līgumu noslēdzat notariālā akta kārtībā, darījuma izmaksu kopsumma (notārs sastāda un apliecina līgumu, sagatavo un elektroniski nosūta Zemesgrāmatai nostiprinājuma lūgumu) ir aptuveni 120,42 EUR. Šajā gadījumā notārs uzņemas pilnu atbildību par šo darījumu, kā arī Jums pašiem nav jāiet uz zemesgrāmatu nodaļu iesniegt dokumentus, jo to Jūsu vietā dara notārs.

Valsts nodevas par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā meitai ir 0,5% no nekustamā īpašuma vērtības, un papildus būs vēl jāmaksā kancelejas nodeva (par jaunas tiesības nostiprinājumu – 14,23 EUR un par zemesgrāmatu apliecības izsniegšanu – 7,11 EUR).

Aicinu Jūs pirms līguma noslēgšanas konsultēties ar zvērinātu notāru, lai sastādītu dāvinājuma līgumu atbilstoši Jūsu situācijai un saņemtu atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar šo darījumu. Lai sameklētu dzīvesvietai tuvāko notāru, iesaku apmeklēt mājaslapu www.latvijasnotars.lv, kurā ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas