NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Tieslietas
15
15

“Latvijas Vēstnesim” 30. No avīzes līdz tiešsaistei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Februāris ir mūsdienu Latvijas oficiālā izdevēja 30 gadu jubilejas mēnesis. “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības,” teikts Satversmē. Bet kur par tām uzzināt? Kur meklēt likumus un citus tiesību aktus, to skaidrojumus, saruntelpu par tiesību sistēmas pilnveidošanos? To nodrošina “Latvijas Vēstnesis”, Latvijas Republikas oficiālais izdevējs.

“Latvijas Vēstnesis” ir dibināts 1993. gada 2. februārī ar Ministru padomes lēmumu Nr. 47 “Par valsts uzņēmuma “Latvijas Vēstnesis” nodibināšanu”. Tas paredzēja, ka viens no jaunās institūcijas pamatdarbības veidiem ir Latvijas Republikas oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” izdošana, kurā tiktu nodrošināta valsts likumu, lēmumu un citu normatīvo aktu, kā arī to skaidrojumu publicēšana.

“Mēs gribam, lai mūsu saruna ikreiz būtu racionāla, konstruktīva un cieņas pilna vienam pret otru, lai mūsu informācija vienmēr būtu adekvāta devēja informācijai, lai mūsu doma būtu demokrātiska, stils – objektīvs, tonis – savaldīgs,” tā, piesakot jauno oficiālo laikrakstu, 1993. gada 25. februāra pirmā numura ievadrakstā apņēmās toreizējais galvenais redaktors Oskars Gerts. Viņa vadībā 20 gadu laikā izdoti 4806 “Latvijas Vēstneša” numuri.

Trīsdesmit gadu laikā “Latvijas Vēstnesis” ir izaudzis par valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, kuru veido: vestnesis.lv (oficiālais izdevums), likumi.lv (sistematizēti tiesību akti), lvportals.lv (skaidrojumi, e-konsultācijas, viedokļi), žurnāls “Jurista Vārds”/juristavards.lv (tiesību zinātnieku un praktiķu skaidrojumi, diskusijas).

““Latvijas Vēstneša” zīmola vērtības vērstas trīs pamatvirzienos un to sinerģijā: 1) drošticamība, pirmavots, objektivitāte; 2) mūsdienīgums, tehnoloģijas, dinamika; 3) valstiskums, cilvēks, patriotisms. Mūsu auditorija digitālajā vidē šobrīd vidēji mēnesī ir 0,4 miljoni reālo lietotāju Latvijā. Lai uzturētu un vairotu šo uzticību un vienlaikus pieprasījumu pēc kvalitatīvas un precīzas informācijas, ikdienā veidojam un attīstām “Latvijas Vēstnesi” atbilstoši valsts un iedzīvotāju interesēm,” oficiālā izdevēja vērtības un misiju raksturo valdes locekle Daina Ābele.

“Latvijas Vēstneša” funkcijas noteiktas Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā.

Uzzini vairāk >>

Labs saturs
15
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI