E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8986
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Uzrēķins par nekoptu lauksaimniecības zemi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. februārī, 2016
ARMANDS SĪLĪTIS

Manam nepilngadīgam dēlam, kuram patlaban ir seši gadi, kopš 2013.gada janvāra dāvinājuma ceļā pieder 20 hektāri lauksaimniecības zemes Aronas pagastā netālu no Madonas. Pirms dažiem gadiem Ministru kabinets (MK) pieņēma noteikumus, ka trīs gadus jaunajam īpašniekam par zemes neapstrādāšanu netiks uzlikts paaugstināts nekustamā īpašuma nodokļa uzrēķins. Pirmos divus gadus tā arī notika, taču par 2015.gadu esam saņēmuši uzrēķinu 150 eiro apmērā, kas līdz 22.februārim ir oficiāli jāapstrīd jeb tam ir jāpiekrīt. Pirms 20 gadiem uz šīs zemes ir sastādīti 60 ozoli, tikpat melnalkšņi, aug bērzi, egles un citi koki. Tagad šī teritorija jau varētu kvalificēties kā mežs. Vai par 2015.gadu manam nepilngadīgajam dēlam ir jāmaksā uzrēķins 150 eiro apmērā? Vai MK noteikumi, ka jaunais īpašnieks trīs gadus nemaksā par neapkoptu lauksaimniecības zemi, nav vairs spēkā?

A
atbild:
16. februārī, 2016
Lauku atbalsta dienests
Kristīne Ilgaža, Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Lauku atbalsta dienests katru gadu apseko lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības un sniedz informāciju vietējām pašvaldībām par koptajām un nekoptajām LIZ platībām nodokļu likmes aprēķināšanai. Pašvaldības ir tās, kas piemēro nodokļus un arī nodokļu atlaides.

Par konkrēto jautājumu, kāpēc šogad ir izmaiņas un  jāmaksā 150 eiro liela summa par platību, jāsazinās ar konkrēto pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 247 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas