E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8301
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Ja neveic komercpārvadājumus, 95.kods nav vajadzīgs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2015
valdis

Vai nepieciešams autovadītājam 95.kods, ja uzņēmumam ir tikai neregulāri pašpārvadājumi un autovadītājs veic dažādus darbus. Uzņēmums ir ar mežu nozari saistīta mācību iestāde. Vai automašīnai jābūt tahogrāfam, kā arī vai bez darba uzskaites ceļa zīmēm ir jābūt citiem dokumentiem?

A
atbild:
24. novembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Autopārvadājumu likuma 6.1 pants „Prasības attiecībā uz kravas pārvadājumus veicošo autovadītāju profesionālo kompetenci” (95.kods):

„(1) Kravas pārvadājumus ar kravas automobiļiem, kuru pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, atļauts veikt autovadītājiem, kuriem ir šo pārvadājumu veikšanai nepieciešamās profesionālās zināšanas. Iegūtās profesionālās zināšanas apliecina attiecīgs ieraksts transportlīdzekļu vadītāja apliecībā vai vadītāja kvalifikācijas kartē.

(2) No šā panta pirmajā daļā noteiktās prasības ir atbrīvoti autovadītāji, kas vada:

1) transportlīdzekļus, kuru maksimālais atļautais ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā;

2) transportlīdzekļus, kurus izmanto vai kontrolē valsts bruņotie spēki, civilās aizsardzības dienests, ugunsdzēsības dienests un sabiedriskās kārtības uzturēšanas spēki;

3) transportlīdzekļus, kuriem veic braukšanas pārbaudi tehniskās attīstības, remonta vai apkopes mērķiem, vai pārbūvētiem transportlīdzekļiem, kuri vēl nav nodoti ekspluatācijā;

4) transportlīdzekļus, kurus izmanto ārkārtas situācijās vai kuri paredzēti glābšanas uzdevumu veikšanai;

5) transportlīdzekļus, kurus izmanto transportlīdzekļu vadīšanas nodarbībās, apmācot jebkuru personu, kas vēlas iegūt vadīšanas tiesības;

6) transportlīdzekļus, kurus izmanto nekomerciālai kravu pārvadāšanai;

7) transportlīdzekļus, ar kuriem pārvadā materiālus vai iekārtas, kuras vadītājs izmanto sava darba laikā, ja transportlīdzekļa vadīšana nav vadītāja galvenā darbības joma.”

Jums ir jāizvērtē, vai krava, kas tiek pārvadāta ar mācību iestādes transportlīdzekli, iekļaujama kādā no likumā minēto izņēmumu kategorijām, piemēram, ir transportlīdzeklis, ko izmanto nekomerciālai kravu pārvadāšanai.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas