E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7949
Lasīšanai: 2 minūtes

Par šķūnīšu būvniecību var uzzināt būvvaldē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2015
Pārsla Siliņa

Labdien! Esam daudzdzīvokļu māja lauku apvidū ar kopīpašumu - zemi. Dzīvokļu īpašnieki rakstiski piekrituši atsevišķu malkas šķūnīšu uzstādīšanai, katram 20 m2. Vai nepieciešama pagasta būvvaldes atļauja, apstiprināts projekts u.c. vai pietiek ar kopsapulces lēmumu, jo katra atsevišķā šķūnīša platība nepārsniedz 25 m2? Paldies!

A
atbild:
15. septembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas būvinženieru savienība
Jānis Ivbulis, konsultants, būvinženieris

Normatīvais regulējums, ka būvatļauja nav vajadzīga tādu objektu celšanai lauku apvidos, kuru platība nepārsniedz 25m2, bija iepriekšējā Būvniecības likumā. Tagad spēkā esošajā likumā šāda konkrēta platība vairs nav minēta, un ir spēkā citi kritēriji.

Kā LV portālu informēja Latvijas Būvinženieru savienības konsultants, sertificēts būvinženieris Jānis Ivbulis, šobrīd nav iespējams sniegt noteiktu atbildi, vai un kāda veida saskaņošana un būvatļauja konkrētajam objektam (objektiem) būs nepieciešama, jo pašvaldību būvvaldēs mēdz būt atšķirīga kārtība.

Bez būvvaldes apmeklējuma Jums neiztikt, jo pirmām kārtām jebkura objekta būvniecība, kaut arī uz Jūsu mājai piegulošās kopīpašuma zemes, ir jāsaskaņo ar novada teritorijas attīstības plānu, otrkārt, būvvalde informēs par nepieciešamajām procedūrām saistībā ar Jūsu mājas dzīvokļu īpašnieku iecerēto (nolemto) šķūnīšu būvniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas