E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28468
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Kas nepieciešams bērnu pieskatīšanas pakalpojumu sniegšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. janvārī, 2023
Ilze

Labdien! Man ir aukles sertifikāts. Kas ir nepieciešams, lai sniegtu nepilnas dienas (līdz 4 stundām) bērnu pieskatīšanas pakalpojumu savā deklarētajā dzīvesvietā?

A
atbild:
10. februārī, 2023
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai sniegtu bērnu uzraudzības pakalpojumus, ir jāreģistrē saimnieciskā darbība Valsts ieņēmumu dienestā (otra iespēja – kļūt par individuālo komersantu, reģistrējoties Uzņēmumu reģistrā), kā arī jāiesniedz dokumenti Izglītības kvalitātes valsts dienestā reģistrācijai Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju (aukļu) reģistrā.

Lai reģistrētos īslaicīga pakalpojuma sniegšanai, jāiesniedz iesniegums un dokuments par prasmēm sniegt pirmo palīdzību (apgūstot profesionālās pilnveides programmu bērnu aprūpes jomā, parasti tiek apgūta arī pirmās palīdzības sniegšana). Īslaicīgā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs vienlaikus drīkst uzraudzīt ne vairāk kā 10 bērnu.

Vienlaikus jāatceras, ka bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem, arī īslaicīgi uzraugot bērnus, jāievēro higiēnas un ugunsdrošības prasības, kā arī jāveic darbam ar bērniem nepieciešamās obligātās veselības pārbaudes.

Visi noteikumi par prasībām bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un reģistrāciju izlasāmi Ministru kabineta 2013. gada 16. jūlija noteikumos Nr. 404 “Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība” un Ministru kabineta 2013. gada 17. septembra noteikumos Nr. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu”.

Plašāka informācija par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju (aukļu) reģistrācijas procesu pieejama Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļvietnē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 196 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas