E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2596
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Par braukšanu alkohola reibumā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2013
Ainārs Matulēns

Mani aizturēja ceļu policija 19:00. Nenoliegšu, no rīta biju izdzēris divas alus pudeles. Tika konstatētas 2.4 promiles. Es tādai koncentrācijai nepiekrītu, vēlējos, lai ved uz medicīnas iestādi, ko viņi atteica. Kā man rīkoties? Arī alkometru neparādīja sākumstāvoklī.
Man pašlaik uz rokas ir protokols Pa 742804, kurā rakstīts, ka izelpā konstatētas 2,.. (tālāk nesalasāmi) promiles, kas atbilstot alkohola koncentrācijai asinīs. Kā man rīkoties? Es tam nepiekrītu, jo kā jau rakstīju, no rīta izdzēru divas Pilzenes alus pudeles, ar stiprumu 4.5.

A
atbild:
16. jūlijā, 2013
Valsts policija
Lita Juberte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Pārbaudes policijai jāveic atbilstoši MK noteikumiem Nr.15 „Kārtība, kādā nosakāma alkohola koncentrācija asinīs un izelpotajā gaisā un konstatējams narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaids”.

To, vai vadītājs ir sēdies pie stūres reibumā, policijas darbinieks pārbauda, saņemot mutisku vadītāja piekrišanu, izdarot divus alkometra mērījumus ar 15-20 minūšu intervālu.

Ja pirmajā mērījumā netiek konstatēta alkohola koncentrācija, kas ir augstāka par atļauto, otro mērījumu neveic un protokolu nesastāda.

Savukārt, ja mērījumos uzrādītais promiļu daudzums pārsniedz atļauto, policijas darbinieks aizpilda un paraksta pārbaudes protokolu, tam pievienojot izdrukas no alkometra, kas apliecina mērījumus. Vadītāja paraksts uz šī paša protokola ir apliecinājums tam, ka viņš piekrīt pārbaudes rezultātiem.

MK noteikumi paredz: ja transportlīdzekļa vadītāja pārbaudi alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā nav iespējams veikt vai ja transportlīdzekļa vadītājs nepiekrīt pārbaudes veikšanai vai tās rezultātiem, policija attiecīgo personu divu stundu laikā nogādā tuvākajā noteikumos minētajā ārstniecības iestādē medicīniskās pārbaudes veikšanai.

Tātad - ja tas netika izdarīts, autovadītājs savu argumentāciju vai iebildumus varēs skaidrot jau tiesā. Ja tiesas lēmums neapmierinās, to ir tiesības pārsūdzēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 247 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas