E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19881
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Līdz ierobežojumu atcelšanai arī individuāli treniņi ārpus telpām nav atļauti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2020
Treneris

Vispārējo ierobežojumu dēļ bērniem un pieaugušajiem patlaban ir liegta līdzdalība sporta nodarbībās un treniņos, kas notiek telpās, sporta zālēs un klubos. Vai, iestājoties siltam laikam, treneris ir tiesīgs organizēt individuālos treniņus lauka apstākļos? Proti, strādāt ar vienu bērnu individuāli, piemēram, vadīt nodarbību tenisa kortā? 

A
atbild:
27. aprīlī, 2020

Ministru kabineta rīkojums par ārkārtējo situāciju paredz “pārtraukt visu veidu izglītības procesu klātienes formā ārpus izglītības iestādēm, tai skaitā pārtraukt visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu (treniņu, sacensību un mēģinājumu norisi)”. Tas nozīmē, ka līdz šo ierobežojumu atcelšanai arī individuāli treniņi ārpus telpām nav atļauti.

Par pieaugušajiem profesionālajiem sportistiem

Ja sportistam ir darba līgums (un viņš attiecīgi ir atzīstams ar profesionālu sportistu), kurš trenējas noteikto darba pienākumu robežās, turklāt treniņi notiek ārtelpu sporta bāzē, kas ir atzīstama par šī sportista darba vietu, tad uz šādām personām ir attiecināms izņēmums par darba pienākumu pildīšanu (4.5.2 (prim) 4.4. apakšpunkts), tomēr arī šādā gadījumā (piemēram, futbolā, kas ir komandu sporta veids) personām ir jāievēro savstarpēja divu metru distance, pēc iespējas jāsamazina sportistu skaits, kas trenējas vienlaikus, kā arī jāievēro citi noteiktie sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi (piemēram, nedrīkst izmantot koplietošanas telpas: dušu un ģērbtuvi).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas