E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3699
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par Par darba samaksas noteikšanu pašvaldības uzņēmumā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2014
Antra

Labdien! Pašvaldības uzņēmumā, kur darba samaksa ir saskaņā ar Atlīdzības likumu, darbiniekiem ir noteiktas tā saucamās \"mājas dežūras\" (t.i. avārijas situāciju novēršanas gadījumiem, ja tādi rodas). Šādas dežūras ir jāapmaksā Darba likumā noteiktos apmēros vai var noteikt citu apmaksas apmēru (ja jā, tad saskaņā ar kādu dokumentu)?

A
atbild:
17. februārī, 2014
Finanšu ministrija
Aleksis Jarockis, Komunikācijas nodaļas vadītājs

Pašvaldības kapitālsabiedrībām - uzņēmumiem (AS, SIA) darba samaksas noteikšanai nav saistošas Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma normas, un darba samaksu šo institūciju darbiniekiem nosaka kapitālsabiedrības valdes noteiktajā kārtībā un apmērā. 

Savukārt pašvaldību iestādēm ir saistošas Atlīdzības likuma normas, un pašvaldības iestāde var piemērot 3.panta ceturtās daļas 9.punktu. Attiecīgi pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt atlīdzību par laiku, kuru amatpersona (darbinieks) nepavada darba vietā vai citā institūcijas norādītajā vietā un kuru amatpersona (darbinieks) izmanto pēc saviem ieskatiem, bet pēc attiecīga pieprasījuma ierodas norādītajā vietā un nekavējoties uzsāk pienākumu pildīšanu. 

Šādā gadījumā "mājas dežūru" apmaksa (kārtība un apmērs) būtu jānosaka domes apstiprinātajos darba samaksas noteikumos, samaksas apmēru, piemēram, nosakot procentuālā apmērā no pilnas slodzes samaksas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas