DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Salaspilieši aicināti klātienē uzzināt par profesionālā dienesta iespējām bruņotajos spēkos

Vēlies kļūt par profesionālā dienesta karavīru, bet nezini, kā? 18. aprīlī droši nāc uz Salaspils kultūras namu “Rīgava” Līvzemes ielā 7, kur plkst. 17.00 notiks informatīva lekcija “Esi viens no mums – kļūsti karavīrs!”, lai, tiekoties ar bruņoto spēku rekrutieriem, uzzinātu par prasībām profesionālā dienesta kandidātiem un viņu atlases pārbaudījumiem un to norisi, kā arī par dienesta ieguvumiem un iespējām.

Saliedētas komandas darbs valsts aizsardzībā – šādi var raksturot profesionālo dienestu bruņotajos spēkos, kuros ikviens no jums atradīs savu vietu kādā no trijām profesijām, 35 nodarbinātības jomām, piemēram, kājnieki, jūras un gaisa operācijas, kaujas inženieri, artilērija, sakari un informācijas sistēmas, apgāde un citās jomās, un jau vairāk nekā 175 militārajām specialitātēm, kurās apmācība būs bez maksas.

Profesionālajā dienestā neatkarīgi no dzimuma pieņem Latvijas pilsoņus no 18 līdz 40 gadiem sākot ar pamatizglītību, kas atbilst veselības stāvokļa, fiziskās sagatavotības un valsts valodas zināšanu prasībām B1 līmenī, kā arī morālajām un psiholoģiskajām īpašībām, kuras pārbaudīs atlasē.

Svarīgākais, ko karavīrs iegūst, uzsākot dienestu vienībā, ir stabilitāte, tas ir, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību sākot no 1400 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tai skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un valsts garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80 % no saņemtā atalgojuma.

Stabili un regulāri ienākumi nodrošinās labklājību tev un ģimenei, realizējot pat sapni par savu dzīvesvietu, jo karavīrs var saņemt valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai. Karavīrs saņem arī kompensāciju dzīvojamās telpas īres izdevumu un komunālo maksājumu segšanai 250 eiro mēnesī. To izmaksā pat, ja karavīrs dienesta laikā dzīvo militārajā kazarmā. Karavīra bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.

Uzsākot profesionālo dienestu, bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu ne tikai pēc karavīra interesēm, bet arī tuvāk mājām: Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos, Jūras spēkos Liepājā un Rīgā, Gaisa spēkos Lielvārdē un Štāba bataljonā Rīgā, kā arī Zemessardzes profesionālā dienesta vienībās Lūznavā un Daugavpilī (“Meža Mackevičos”), kā arī Valmierā, Stāmerienā un “Meža Strautiņos” Alūksnes novadā. Ņemot vērā kandidāta civilās profesionālās zināšanas un prasmes, var tikt piedāvāts dienests arī citās apakšvienībās.

Profesionālajam dienestam var pieteikties jebkurā laikā, pat neizejot no mājām, jo pieteikuma anketu var aizpildīt un iesniegt tiešsaistē. Anketa līdz ar plašāku informāciju par prasībām kandidātam un atlasi profesionālajam dienestam pieejama vienotās rekrutēšanas platformas “klustikaravirs.lv” sadaļā “Profesionālais dienests”, kur 24/7 režīmā var uzdot jautājumus virtuālajam rekrutierim. Droši jautā – arī viņš tev palīdzēs kļūt par karavīru! Jautājumu gadījumā zvani arī uz profesionālā dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 1840 vai raksti uz e-pastu rekrutesana@mil.lv.

Vienotajā rekrutēšanas platformā “klustikaravirs.lv” ikviens interesents var uzzināt arī par citiem bruņoto spēku dienesta un apmācības veidiem: valsts aizsardzības dienestu un dienestu Zemessardzē, kā arī studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, rezervistu militāro pamatapmācību un studējošo speciālo militāro apmācību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI