DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes vingrinājumā “Arona 2024” pilnveidos aizsardzības uzdevumu izpildi

Publicitātes foto

No 26. līdz 28. aprīlim Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā, Jēkabpilī, Jēkabpils novada Kūku, Vīpes un Mežāres pagastos norisināsies Zemessardzes vingrinājums “Arona 2024”.

Vingrinājumu organizē Zemessardzes 3. Latgales brigāde sadarbībā ar citām Zemessardzes vienībām.

Vingrinājuma mērķis ir turpināt zemessargu apmācību, tajā skaitā pārbaudīt viņu fizisko un teorētisko sagatavotību, individuālās prasmes un iemaņas tādās disciplīnās kā kaujas šaušana, orientēšanās apvidū, NATO šķēršļu joslas pārvarēšana, pirmās palīdzības sniegšana kaujas laukā, kā arī spēju veikt aizsardzības uzdevumus nelielas vienības sastāvā.

Svētdien, 28. aprīlī, mācības “Arona 2024” apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns, kā arī aicinātie viesi.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju. Lai iestātos Zemessardzē, zvaniet 1811 vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.zs.mil.lv vai www.klustikaravirs.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā, Jēkabpilī, Jēkabpils novada Kūku, Vīpes un Mežāres pagastos mācību uzdevumu veikšanai zemessargi pārvietosies nelielās grupās kājām, kā arī ar sešriteņu kvadricikliem “Bombardier MAX 650 XT” un vieglo militāro transportu pa koplietošanas ceļiem, būtiski neietekmējot satiksmi. Karavīri un zemessargi veiks uzdevumus ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās teritorijās. Pēc mācībām izmantotā teritorija nepieciešamības gadījumā tiks sakopta. Jautājumu vai neskaidrību gadījumos aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 29857956.

Pateicamies iedzīvotājiem par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI