DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ādažu poligonā norisināsies tradicionālais vingrinājums “Berešu maršs”

Publicitātes foto

No 23. līdz 25. aprīlim Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās notiks gadskārtējais Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vingrinājums “Berešu maršs”.

“Berešu maršs” ir kļuvis par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tradīciju. Mehanizētās kājnieku brigādes beretes un vienības kokardes piešķiršanas pārbaudījuma mērķis ir apliecināt karavīru spējas un vēlmi būt piederīgiem brigādei, tās veicamajiem uzdevumiem un tradīcijām.

Šogad tajā piedalīsies aptuveni 300 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, tai skaitā ap 80 valsts aizsardzības dienesta jaunieši.

Pārbaudījums paredz 24 stundu laikā veikt aptuveni 50 km garu distanci, veicot dažādus taktiskos uzdevumus, kas izvietoti 10 stacijās, nesot noteikto ekipējumu mugursomā.

“Berešu maršs” sāksies 23. aprīļa rītā plkst. 6.00 līdz ar pirmās komandas startu četru cilvēku sastāvā un noslēgsies līdz ar pēdējās komandas finišu.

Sekmīgi paveicot uzdevumus, karavīrs iegūs tiesības nēsāt smilšu krāsas bereti un vienības kokardi, kas apliecina un simbolizē piederību vienībai.

Maršs notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām aktivitātēm un īslaicīgajiem satiksmes kustības ierobežojumiem uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu.

Aicinām sekot līdzi informācijai Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade, Instagram profilā @mehanizeta_brigade, TikTok platformā @mehanizeta_brigade un Youtube profilā @MehanizetaBrigade.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI