DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Starptautiskā konferencē izvērtēs digitālās un zaļās pārejas 30 gadu pieredzi, iezīmējot nākamo gadu izaicinājumus 

Publicitātes attēls

Ceturtdien, 18. aprīlī, norisināsies starptautiska konference “Ar skatu zaļajā un digitālajā nākotnē”, ko organizē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK). Dalībnieku vidū būs starptautisku organizāciju (OECD, Eiropas Komisija u.c.), vietējo lielo Latvijas uzņēmumu (airBaltic, TET, u.c.) pārstāvji un eksperti. Pasākumā paredzētas arī starptautisku ekspertu prezentācijas par zaļās un digitālās pārejas tēmām, kā arī ar tām saistītas paneļdiskusijas.  

Konferences “Ar skatu zaļajā un digitālajā nākotnē” gaitā tiks spriests par digitālās un zaļās pārejas aktualitātēm Eiropā,  fokusējoties uz mākslīgā intelekta ietekmi uz darba vidi. Viens no konferences virstematiem būs šā brīža Eiropā aktuālais temats - tehnoloģijas enerģētikā jeb kā tehnoloģiju inovācijas var palīdzēt veikt zaļo pāreju enerģētikas stratēģijās.  

Pieredzi un redzējumu šajā jautājumā sniegs starptautisku organizāciju pārstāvji -  Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) vides direktorāta direktora vietniece Kumi Kitamori, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un BusinessEurope padomniece iekšējā tirgus jautājumos Svetlana Stoilova. Tāpat zināšanās un pieredzē par digitalizāciju un zaļo pāreju dalīsies vairāku Latvijas lielo uzņēmumu pārstāvji (TET, airBaltic, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), Swedbank), kā arī pētnieki - Rīgas Tehiskās universitātes  Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Mākslīgā intelekta un sistēmu inženierijas katedras pētnieks, uzņēmējs Ēvalds Urtāns un Tallinas zinātnes parka “Technopol” “Greentech” sektora vadītājs Ragmārs Saksings (Ragmar Saksing), digitālā satura veidotājs Kriss Talingers (Chris Thalinger), kiberdrošības eksperts Elviss Strazdiņš un citi.  

“Patlaban ir pēdējais laiks, lai runātu par digitalizāciju un zaļo pāreju Latvijas darba devēju kontekstā, un tam ir vairāki iemesli. Digitalizācija un zaļā pāreja nav tikai globāla un lokāla tendence, - tās jau tagad nosaka ekonomiskās iespējas lielākiem un mazākiem uzņēmumiem, palīdz piesaistīt darbiniekus no ilgtspējīgi domājošās jaunās paaudzes, kā arī kopumā veicināt sabiedrības labbūtību,” pauž LDDK ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs. 

“Ar konferenci tiek atklāts projekts “Latvijas darba devēji zaļajai un digitālajai pārejai”, un mēs ceram, ka šis notikums ieskicēs kopējo situāciju un aktualitātes, kā arī palīdzēs izzināt aspektus arī attiecīgu pētījumu izstrādātājiem turpmāk. Nākamā gada sākumā tiks prezentēti divi pētījumi – par digitalizāciju un par zaļo pāreju -, ar praktiskām rekomendācijām uzņēmumiem, lai palīdzētu tiem arvien veiksmīgāk integrēt šos aspektus uzņēmumu ikdienā,” par konferences galvenajiem mērķiem stāsta projekta vadītāja Agnese Trofimova, piebilstot, ka visa projekta gaitā būs pieejami arī desmit atbalsta vebināri. 

Pieskaroties praktiskiem ieteikumiem, viens no konferences dalībniekiem, Digitālās drošības centra valdes loceklis Elviss Strazdiņš pauž: “Darba devējiem ir jāievieš iekšēji noteikumi, piemēram, elektronisko parakstu lietošana un divu faktoru autentifikācija, kuri apstādinās lielāko daļu uzbrukumu. Svarīgi ir, ka darba devējs nodrošina regulāru darbinieku apmācību par iekšējo drošības politiku, kā arī drošību kopumā.”  

Konference sāksies plkst. 10.00, un tā tiks pārraidīta tiešsaistē - LDDK Facebook lapā, Youtube platformā, kā arī ziņu portālā TVNET. Reģistrēšanās konferencei un tās aktuālā darba kārtība pieejama LDDK mājaslapā. 

Konference tiek organizēta Eiropas Komisijas projekta “Latvijas darba devēji zaļajai un digtālajai pārejai” (projekta ID: 101102266 (LDDK_GDT) ietvaros. Tā galvenais mērķis ir LDDK atbalsts ES sociālā dialoga rezultātu ieviešanai Latvijā un atbalsts nozarēm digitālās un zaļās pārejas un pielāgošanās procesiem. Šim projektam ir trīs galvenās aktivitātes: digitalizācijas ieviešana darba vidē, atbalsts nozarēm zaļajā pārveidē, kā arī - komunikācija par ES sociālā dialoga rezultātiem. Plašāk ar projekta mērķiem un aktivitātēm var iepazīties šeit.  

Projekts tiek īstenots no 2023. gada 1. septembra līdz 2025. gada 28. februārim. Tā asociētais partneris ir BusinessEurope. 

Projekta ietvaros īstenoto aktivitāšu ieguvēji būs LDDK biedri, 98 nozaru līderi – uzņēmumi, kas nodarbina vairāk nekā 50 darbiniekus – un 60 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas, kas nodarbina 44% no visiem Latvijas darba ņēmējiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI