DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Aivars Groza pasniedz ielūguma vēstuli Indijas parlamenta ārlietu komisijas priekšsēdētājam dalībai Rīgas konferencē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Indijā informē:
27. augustā vēstnieks Aivars Groza tikās ar Indijas parlamenta ārlietu komisijas priekšsēdētāju Dr. Šaši Tarūru (Shashi Tharoor), lai viņam oficiāli pasniegtu ielūguma vēstuli dalībai Rīgas konferencē 2016.

Sarunas gaitā puses pauda gandarījumu, ka Latvijas un Indijas divpusējās attiecības ir aktīvas un konstruktīvas, par ko liecina Latvijas vēstniecības Indijā atvēršana. Vēstnieks uzsvēra, ka vēsturiska iespēja ciešāku attiecību veicināšanai būtu arī Indijas reģionālās vēstniecības izvietošana Rīgā. Labu pamatu abu valstu tuvināšanā nodrošina Indijas studentu pieaugošā interese izglītību iegūt tieši Latvijas augstskolās. Tāpat vēstnieks uzsvēra, ka parlamentārā sadarbība ir viens no mūsu dialoga stūrakmeņiem, jo Saeimā ir izveidota deputātu sadarbības grupa, kuras vadītājs Atis Lejiņš pērn viesojās Indijā, iepazīstinot Indijas partnerus ar Latvijas un ES ārpolitikas aktualitātēm.

Jau vienpadsmito reizi Rīgā norisināsies viens no Ziemeļeiropas nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas forumiem – Rīgas konference 2016, kas šā gada 28. un 29. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcēs vairāk nekā 500 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertu, diplomātu, politiķu, akadēmiķu, uzņēmēju un žurnālistu. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Papildu informācija par Rīgas konferenci 2016 atrodama mājaslapā: https://www.rigaconference.lv/about-conference

Latvijas vēstniecība Indijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI