DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes Dabas mājā atklāta labdarības izstāde “No sirds Universitātei”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, ir atklāta izstāde “No sirds Universitātei”. Apskatāmi objekti, ko ziedojuši LU absolventi un sabiedrībā zināmi cilvēki. Izstāde būs apskatāma līdz 17.maijam LU Dabas mājas sirdī.

"No sirds Universitātei" ir labdarības izstāde, kura pārtaps labdarības izsolē tiešsaistē no 25. aprīlim līdz 13.maijam sadarbībā ar galeriju un izsoļu namu "Birkenfelds", lai pievērstu uzmanību Latvijas filantropijas aktivitātēm izglītībā un ziedotu izsolē iegūtos līdzekļus Latvijas Universitātes, LU fonda, LU Botāniskā dārza un LU Absolventu kluba lielprojektam "Atbalsts LU Absolventu takai". Taka būs izglītojoši izklaidējošs ceļš LU Botāniskā dārza teritorijā un taps par LU absolventu un citu atbalstītāju saziedotajiem līdzekļiem. Līdz šim no projekta kopējām izmaksām 45 000 eiro apmērā ir savākti nepilni 14 tūkstoši eiro. Atbalstīt šo vai kādu no aktuālajiem LU fonda projektiem var digitālajā ziedošanas platformā www.ziedot.lu.lv.

Šajā labdarības izstādē ir izstādīti tādi priekšmeti kā viena no zināmākajiem latviešu spalvas meistariem – Knuta Skujenieka – rokas atlējums ģipsī ar viņa zīmuli, LU absolventes, matemātikas vēsturnieces un mākslinieces Dainas Taimiņas radīta tamborēta hiperboliskā plakne. Profesore guvusi pasaules atzinību un apbrīnu, kā arī starptautiska mēroga apbalvojumus par viņas tamborētajiem matemātiskajiem modeļiem, kas palīdz bērniem un pieaugušajiem saprast un iemīlēt šīs zinātnes brīnumus. Tāpat varēs iegūt režisora Jāņa Streiča, aktieru Ulda Dumpja un Olgas Dreģes, operdziedātājas Marinas Rebekas fotogrāfijas ar izsoles uzvarētājiem individuālu novēlējumu un parakstu. Tiks izsolīts LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes absolventa, basketbolista Žaņa Peinera sporta krekls ar autogrāfu, kā arī varēs iegūt unikālu ģimenes vai grupas ekskursiju 10-15 personām Latvijas Televīzijā LU absolventes TV personības Evas Johansones vadībā. Tāpat varēs redzēt vieglatlētes, LU absolventes Lauras Ikaunieces-Admidiņas sporta apavus, ar kuriem viņa ir startējusi iepriekšējās vasaras Olimpiskajās spēlēs, vēl būs iespēja piedalīties unikālā 2,5 stundu garā ekskursijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā LU absolventa Ingmāra Līdakas pavadībā, izstādīts Latvijas Hokeja valstsvienības fanu krekls ar izlases dalībnieku parakstiem un tāpat tiks izsolīti daudzi citi priekšmeti un aktivitātes.

Šo labdarības izstādi, kas ir izvietota LU Dabas mājas sirdī, uz galvenajām kāpnēm, var apskatīt katru darba dienu no plkst. 9:00 līdz 21:00. Ēkas apkārtnē ir ērtas autostāvvietas, kur atstāt savu auto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI