DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis: NATO komandstruktūras pielāgošana drošības situācijai ir svarīgs solis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 14. februārī, Briselē notiekošās NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalījās Ziemeļatlantijas padomes sanāksmē, kurā ministri apstiprināja precizēto NATO komandstruktūras ietvaru un tās ieviešanas principus.

"Mēs šodien diskutējām par ļoti svarīgu soli – NATO komandstruktūras pielāgošanu šī brīža drošības situācijai pasaulē. Jaunā komandstruktūra paredz divu jaunu elementu izveidi, kas atbildēs par spēku apgādi Eiropā un aktivitātēm Atlantijas okeānā. Līdz jūnijam plānots pieņemt lēmumu par tās ieviešanas laika un termiņu," norādīja R. Bergmanis.

Jaunais NATO komandstruktūras ietvars paredz arī kiberaizsardzības centra izveidi Sabiedroto spēku augstākajā virspavēlniecībā Eiropā alianses kiberaizsardzības spēju stiprināšanai.

Kopumā jaunajā komandstruktūrā likts uzsvars uz apgādes, mobilitātes, noturības, kiberaizsardzības un situācijas izpratnes aspektu uzlabošanu.

Šodien Briselē R. Bergmanis arī tikās ar Portugāles aizsardzības ministru Hosē Azerado Lopesu (José Azeredo Lopes), lai pārrunātu drošības izaicinājumus alianses austrumos un dienvidos, kā arī sadarbību NATO un Eiropas Savienības ietvaros.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs R. Bergmanis no 14. līdz 15. februārim piedalās NATO ministru sanāksmē Briselē, kur ministri diskutē par tālākajiem soļiem NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā.

Sanāksmes dienaskārtībā ir arī NATO komandstruktūras modernizācija, aizsardzības izdevumu sloga sadalījums starp dalībvalstīm, kā arī NATO un Eiropas Savienības sadarbība.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi Briselē vada NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI