DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM un citas valsts pārvaldes iestādes izstādē Riga Comm 2017 iepazīstinās ar valsts e-pakalpojumiem un Latvijas Atvērto datu portālu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017.gada 9. un 10. novembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) un Valsts ieņēmuma dienests (VID) piedalīsies starptautiskajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstādē Riga Comm 2017. Valsts pārvaldes iestāžu stendā „Valsts e-iespējas” varēs uzzināt par valsts piedāvātajiem e-pakalpojumiem un to ērtākas izmantošanas iespējām.

Izstādes laikā VARAM darbinieki informēs uzņēmējus saistībā ar valsts un pašvaldību atvērto datu iespējām un iepazīstinās ar Latvijas Atvērto datu portālu.

2017. gada 9.novembrī plkst. 15:40 uz Atvērtās skatuves VARAM pārstāvis uzstāsies ar prezentāciju "Valsts pārvaldes atvērtie dati".

Tāpat būs iespēja uzzināt par valsts pārvaldes pakalpojumu portāla www.latvija.lv sniegtajām priekšrocībām. Portāls www.latvija.lv ir veidots kā vienots kontaktpunkts valsts un pašvaldību iestāžu sniegtajiem e-pakalpojumiem Latvijā un šobrīd tajā ir kā privātpersonām, tā uzņēmējiem pieejami 142 e-pakalpojumi.

PMLP eksperti sniegs informāciju par eID kartēm un to e-iespējām. Interesenti, uzrādot pasi, klātienē varēs pieteikties eID kartes saņemšanai un pārbaudīt, vai aktivizēti droša elektroniskā paraksta sertifikāti (šo darbību veikšanai nepieciešama pase un/vai eID).

Apmeklētājam būs iespējas saņemt VID pārstāvju konsultācijas un klātienē iepazīties, kā darbojas VID Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS), kā notiek dokumentu iesniegšana šajā sistēmā un kādu informāciju iespējams iegūt no EDS pārskatiem un VID mājas lapas (www.vid.gov.lv). Tāpēc interesentiem lūgums ņemt līdzi internetbankas autorizācijas datus (lietotājvārdu, paroli, kodu kartes u.tml.), lai varētu pieslēgties VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmai un kopīgi ar VID darbiniekiem praktiski izmēģināt VID e-pakalpojumus.

Starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde Riga Comm 2017 tiek organizēta sesto reizi. Izstādes mērķis ir veicināt modernizāciju uzņēmumos, organizācijās, valsts un pašvaldību iestādēs, lai to darbs būtu efektīvāks. "RIGA COMM" tiek demonstrēti gada nozīmīgākie digitālie jaunumi. Izstādes saturs ir piemērots uzņēmumiem, kas ikdienā nav tieši saistīti ar digitālo jomu, un tiem uzņēmumiem, kas tieši darbojas informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē.

Pasākums notiks starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI