DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jau šonedēļ atstarojošo tērpu un aksesuāru modes skate SPIID

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts policija sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) maģistra programmas absolventi Sabīni Vīksni realizē projektu – modes skati SPIID. Tās laikā klātesošos iepazīstinās ar īpaši radītu gaismu atstarojošu tērpu un aksesuāru līniju, tādejādi sabiedrībā aktualizējot atstarotāju lietošanas paradumu nozīmību. Pasākums norisināsies piektdien, 27.oktobrī Rīgā, Daugavgrīvas ielā 32 (nepabeigtais tilts). No pulksten 18.30 laipni aicināti nākt un ieņemt labākās vietas uz tilta, jo jau pulksten 19.00 sāksies SPIID modes skate. Pirms modes skates būs iespēja sasildīties ar karstu tēju un iepazīties ar informatīvajiem materiāliem.

Šī modes skate notiks Valsts policijas publiskā iepirkuma "Atstarotājvīrs" ietvaros. Atstarojošo virsapģērbu un aksesuāru kolekcija SPIID radīta cilvēku drošībai, kas kājāmgājējus diennakts tumšajā laikā pasargās uz Latvijas ceļiem un ielām. Kolekcijas autore ir Sabīne Vīksne, kura šajā pavasarī absolvēja LMA dizaina nodaļas maģistratūru. Gan Valsts policija, gan Sabīne Vīksne uz atstarojošo tērpu un aksesuāru modes skati ar lielāko prieku gaidīs ikvienu, kuram nav vienaldzīga drošība tumšajā gadalaikā. Projekts tapis par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja (LTAB) finansētajiem līdzekļiem.

Projekta mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par līdzatbildības nozīmību atstarotāju lietošanā un redzamībā uz Latvijas ceļiem. Tāpat piesaistīt sabiedrības uzmanību, izglītot pasākuma apmeklētājus un pārējos. Pievērst sabiedrības uzmanību savai drošībai uz ceļiem un ielām diennakts tumšajā laikā - vairāk izmantot atstarotājus gan integrētus apģērbā, gan aksesuāros.

Atstarojošo apģērbu un aksesuāru kolekcijas SPIID skatē viesus sagaidīs un ar projektu iepazīstinās kolekcijas radītāja Sabīne Vīksne, LMA profesore Barbara Ābele. Pasākumā piedalīsies arī Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis un LTAB valdes loceklis.

Uz pasākumu lūdzam ierasties laikapstākļiem piemērotā apģērbā, jo pasākums notiks zem klajām debesīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI