DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Apspriež veselības aprūpes nozares finansējuma jautājumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 13.oktobrī, norisinājās Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības nozares apakšpadomes* sēde (VANA), kuras laikā tika apspriesti jautājumi par veselības aprūpes nozares finansējumu un likumprojekti “Par valsts budžetu 2018.gadam” un “Par vidēja termiņa valsts budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam”.

Tikšanās laikā tika panākta vienošanās, ka likumprojektu izskatīšanas laikā Saeimā, tiks iesniegti VANA priekšlikumi anotāciju papildināšanai, fiksējot veselības nozares budžeta apjomu 2020.gadā 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta, kā arī ārstniecības personu atalgojuma palielināšanai plānotā finansējuma daļa un tās avoti.

Jau ziņots, ka šonedēļ Ministru kabinetā apstiprinātais un Saeimā iesniegtais likumprojekts "Par valsts budžetu 2018.gadam" paredz veselības aprūpes nozares budžeta palielinājumu par 194 miljoniem eiro (sasniedzot 1,014 miljardus eiro*), kas būs lielākais veselības nozares palielinājums pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Papildu pieejamais finansējums tiks ieguldīts veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai, kā arī ārstniecības personu atalgojuma konkurētspējas palielināšanai.

*2017.gadā veselības nozares finansējums ir 820 miljoni eiro

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI