DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

INTERREG EIROPA projekta SKILLS+ laikā Latvijā notiks Salīdzinošā novērtējuma sanāksmes IKT jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgā un Ventspilī no 2017. gada 3. līdz 5 oktobrim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) organizē Salīdzinošā novērtējuma sanāksmes1 informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā. Tās notiek INTERREG EIROPA starpreģionu sadarbības programmas projekta SKILLS+ (SKILLS+) laikā2.

Lai iepazītos ar Latvijas situāciju IKT rīku integrēšanā mazos un vidējos uzņēmumos (MVU), IKT prasmju vicināšanu, kā arī rastu priekšstatu par Latvijas labajām praksēm un sniegtu ieteikumus politikas instrumentu optimizēšanā, izstrādājot rīcības plānu, sanāksmēs piedalīsies SKILLS+ iesaistīto partneru dažādu iestāžu eksperti no Spānijas, Norvēģijas un Horvātijas.

Novērtējuma laikā dalībnieki apmeklēs Ventspils Universitāti un Ventspils Digitālo centru. Plānota arī tikšanās ar Ventspils uzņēmējiem, kuri veiksmīgi ir integrējuši IKT rīkus savā uzņēmējdarbībā un vēlas dalīties pieredzē.

Rīgā plānota tikšanās ar SIA "BDA" pārstāvjiem, kuri informēs starptautiskos ekspertus par veiksmīgi  īstenoto projektu "Informācijas Tehnoloģiju apmācības mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai". Vienlaikus ekspertiem būs iespēja tikties arī ar SKILLS+ darba grupas pārstāvjiem - Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras pārstāvjiem, kuri stāstīs par organizācijas pieredzi uzņēmējdarbības veicināšanas jomā, kā arī Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas IT Klastera, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Plānošanas reģionu uzņēmējdarbības centra pārstāvjiem.

Salīdzinošā novērtējuma vizītes noslēgumā starptautisko ekspertu komanda sniegs publisku novērtējumu, secinājumus un rekomendācijas Latvijas kolēģiem par to, kā pilnveidot MVU atbalsta politiku un optimizēt dažādus instrumentus, lai uzlabotu kopējo situāciju MVU attīstības veicināšanā un konkurētspējas paaugstināšanā.

2017.gada rudenī VARAM SKILLS+ ietvaros piedalīsies Salīdzinošā novērtējuma sanāksmēs Polijā (Krakova), Somijā (Kajaani), Norvēģijā (Sor Trondelag) un Horvātijā (Zadar). Tikšanās darba grupu dalībnieku pārstāvētajās valstīs nepieciešamas, lai izvērtētu partneru valstu situāciju un iespējas labās prakses apmaiņai, kā arī gūtu idejas SKILLS+ rīcības plāna izstrādei.

SKILLS+ mērķis ir uzlabot valsts politiku reģionālo  MVU IKT prasmju veicināšanai, optimizējot politikas instrumentus un palīdzot MVU pilnībā izmantot iespējas, ko sniedz vienotais Eiropas digitālais tirgus un digitālā ekonomika.

Vairāk par projektu VARAM mājas lapā.

1 Salīdzinošā novērtējuma sanāksme (Peer Review) ir draudzīgs situācijas izvērtējums, ko veic profesionāļi, kas strādā vienā un tajā pašā jomā. Tā neizmanto īpašu zinātnisku pieeju, bet drīzāk veicina savstarpējas apmācības un labās prakses apmaiņu. SKILLS + katrā reģionā tiks veikta salīdzinošā novērtēšana, ko veiks 4-5 cilvēki, kuri pārstāv vismaz divus projekta partnerus. Peer review starptautiskās komandas locekļi ir gan projekta partneri, gan pārstāvji no ieinteresēto pušu (Stakeholders) darba grupām

2 Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" 2014.-2020.gadam INTERREG EUROPE starpreģionu sadarbības programmas projekts" Atbalsts IKT zināšanu kapacitātes paaugstināšanai MVU, veicinot izaugsmi un inovācijas" 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI