DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ES fondu finansējums multimodāla transporta mezgla izbūvei Torņakalnā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veicinātu efektīvākas sabiedriskā transporta sistēmas izveidi, investīcijām multimodāla transporta mezgla izbūvē Daugavas kreisajā krastā pieejami vairāk nekā 6,6 miljoni eiro no Kohēzijas fonda (KF). Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Rīgas pilsētas pašvaldībai sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Savienības (ES) fonda līdzfinansējuma saņemšanai.

No KF paredzēts segt līdz 85% no visām projekta attiecināmajām izmaksām, kas saistītas ar projekta izstrādi un realizāciju. Līdzfinansējumu varēs saņemt būvprojekta izstrādei un ekspertīžu veikšanai, jaunu būvju būvniecībai un esošo būvju rekonstrukcijai, sabiedriskā transporta un pasažieru apkalpošanas, kā arī ēku, būvju un ar tām saistītās infrastruktūras būvniecībai, stāvparka izbūvei un teritorijas labiekārtošanai. Tāpat finansējums paredzēts arī nekustamā īpašuma iegādes izmaksu segšanai un citām darbībām.

Pieejamais kopējais attiecināmais finansējums līdz 2018. gada 31. decembrim ir ne mazāks kā 7 828 821 eiro, tai skaitā KF finansējums, kas nepārsniedz 6 654 498 eiro, un nacionālais publiskais finansējums – pašvaldības finansējums un valsts budžeta dotācija pašvaldībai – ir ne mazāks kā 1 174 323 eiro.

Rīgas pilsētas pašvaldībai projekta iesnieguma sagatavošanai atvēlēts laiks līdz 2018. gada beigām, savukārt projekta īstenošana jāpaveic ne vēlāk kā līdz 2023. gada nogalei.

Atbalsts transporta mezgla izbūvei paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.3. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru uz Rīgas maģistrālajiem pārvadiem un novērst maģistrālo ielu fragmentāro raksturu" 6.1.3.2. pasākuma "Multimodāla transporta mezgla izbūve Torņakalna apkaimē" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI