DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Uzaicina “Altum” iesniegt ES fondu projektu energoefektivitātes pasākumu finansēšanai un konsultāciju organizēšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Attīstības finanšu institūcijai (AFI) “Altum” sagatavot un iesniegt Eiropas Savienības (ES) fondu projekta iesniegumu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansēšanai dzīvojamajās ēkās, kā arī konsultāciju sniegšanai un informēšanai. Projektam no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) paredzēti līdz 107,4 miljoni eiro.

ES fondu projektu paredzēts īstenot, lai veicinātu energoefektivitātes paaugstināšanu un viedas energovadības un atjaunojamo energoresursu izmantošanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.  Tā ietvaros "Altum" nodrošinās grantu piešķiršanu atbalsta nodrošināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai, sniegs konsultatīvo atbalstu dzīvokļu īpašniekiem, nodrošinās informatīvo pasākumu veikšanu, kā arī paredzēs finansējumu ar projekta vadību saistītiem procesiem.

Noteikts, ka projekta kopējais attiecināmais finansējums var būt līdz 126 224 768 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – līdz 107 368 499 eiro un valsts budžeta finansējums – 18 856 269 eiro.

Ierobežotā projektu iesniegumu atlase, kurā iesniegt projektu uzaicināta AFI Altum, notiek no š.g. 26. maija līdz 2016.gada 15. jūnijam.

ERAF atbalsts paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.1. specifiskā atbalsta mērķa pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās"  ietvaros.

ES fondu pasākuma mērķa grupa un gala labuma guvēji ir dzīvokļu īpašnieki, un piemērojamie atbalsta veidi būs divi – finanšu instruments un grants. Finanšu instrumentam, tai skaitā aizdevumu, garantiju un finanšu instrumentu pārvaldības izmaksām pieejami būs vēl 30 091 114 eiro, t.sk. ERAF finansējums 25 500 000 eiro un valsts budžeta finansējums 4 591 114 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI