DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apspriež aktuālos jautājumus ikgadējās sarunās ar Latvijas Pašvaldību savienību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 25.maijā, norisinājās ikgadējās Veselības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunas, kurās tika apspriesti aktuālie jautājumi veselības aprūpes nozarē.

Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji tika iepazīstināti ar valdības rīcības plānā iekļautajiem pasākumiem veselības jomā, kas paredz nozīmīgu reformu veikšanu, kā arī to īstenošanas laika grafiku. Reformu mērķis ir nodrošināt visiem Latvijas iedzīvotājiem vienlīdzīgi pieejamus no valsts budžeta līdzekļiem apmaksātus kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus, palielinot vidējo veselīgi nodzīvoto mūža gadu skaitu. Kā viens no svarīgākajiem ministrijas veicamajiem darbiem tika minēta veselības finansēšanas sistēmas izstrāde, kas atbilstoši valdības uzdevumam konceptuāla ziņojuma veidā ar iespējamajiem modeļiem un scenārijiem jāiesniedz izvērtēšanai Ministru kabinetā šā gada 1.jūlijā.

Veselības ministrs Dr.Guntis Belēvičs uzsvēra, ka modeļu izstrādē notiks konsultācijas arī ar Pasaules Veselības organizācijas ekspertiem un izšķiršanās par turpmāko veselības nozares finansēšanas modeli būs nevis Veselības ministrijas, bet visas valdības kopīgs lēmums. 

Pārrunājot e-veselības ieviešanas gaitu Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji pauda atbalstu tās ieviešanai, no sistēmas sakārtošanas viedokļa. Jau ziņots, ka šogad no 1.decembra tiks ieviestas divas funkcionalitātes: elektronisko darbnespējas lapu un e-recepti.

Sanāksmes laikā tika pārrunāti arī jautājumi par Eiropas Savienības 2014.-2020.gada plānošanas perioda aktualitātēm, kas ietver gan veselības veicināšanas un slimību profilakses aktivitātes, gan veselības infrastruktūras attīstību.

Tāpat sarunās ar Latvijas Pašvaldību savienību tika pārrunāti jautājumi par topošo ārstu un rezidentu apmācībām un darba iespējām reģionos, situāciju onkoloģisko saslimšanu jomā, ģimenes ārstu sistēmas finansējumu un problemātiku, kā arī veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu deinstitucionalizācijas procesā.

VM Komunikācijas nodaļas vadītājs
Oskars Šneiders

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI