DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Baku atklāta plaša latviešu mākslinieku darbu izstāde

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Azerbaidžānas Republikā informē:
26. novembrī Baku Geidara Alijeva centrā tika atklāta Latvijas mākslinieku Alekseja Naumova, Andra Vītoliņa un Kristapa Zariņa izstāde Different seas. One world, kas veidota ar vēstniecības Azerbaidžānā, Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu. Par izstādes vadmotīvu kalpo jūra, kuras krastā atrodas gan Latvija, gan Azerbaidžāna. Jūra, kas nereti mēdz būt gan vienojošais, gan atšķirīgais elements.

Izstādes atklāšanā uzstājās vēstnieks Azerbaidžānā Juris Maklakovs, kurš uzrunā norādīja, ka šāda mēroga latviešu mākslinieku izstāde Baku notiek pirmo reizi. Māksla ir viena no lietām, par kuru nevajadzētu aizmirst, tāpēc Latvijas mākslinieku izstādes Azerbaidžānā kļūs par tradīciju. Atklāšanā viesus uzrunāja arī ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kas Baku apmeklē darba vizītē, un mākslinieks Aleksejs Naumovs. Pasākumā klātesoši bija diplomātiskā korpusa pārstāvji, mākslas studenti, mākslinieki, kā arī Latvijas un Azerbaidžānas uzņēmēji.

Minētā izstāde ir viens no Latvijas dienu Azerbaidžānā Taste Latvia - Latviyanı Duyun pasākumiem. Apmeklētājiem apskatei tā būs pieejama līdz nākamā gada 29. februārim.

No 25. līdz 27. novembrim ekonomikas ministre Dana Reizniece–Ozola darba vizītē apmeklē Baku, lai tiktos ar Azerbaidžānas augsta līmeņa amatpersonām un uzņēmējiem, kā arī atklātu Latvijas dienas Azerbaidžānā.

Latvijas Republikas vēstniecība Azerbaidžānas Republikā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI